Política10/12/2013

Homs deplora que el PP torpedini un simposi acadèmic i "calli" quan es banalitza el nazisme

"Se'ls veu el llautó", denuncia el conseller de la Presidència, davant les crítiques dels populars a les jornades de reflexió històrica 'Espanya contra Catalunya'

O. March / R. Mateos

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha deplorat aquest dimarts que el PP es dediqui a torpedinar el simposi acadèmic 'Espanya contra Catalunya: una mirada històrica 1714-2014' i, en canvi, "calli" davant aquells que "banalitzen el nazisme", en lloc d'actuar "legalment" per fer-hi front. "Se'ls veu el llautó", ha denunciat Homs, després dels "escarafalls" dels populars contra el simposi que aplegarà diversos historiadors i que se celebrarà aquesta setmana en el marc dels actes del Tricentenari.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha recalcat que aquest acte, organitzat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya, que depèn de Presidència de la Generalitat, té "clarament una vocació acadèmica". "Que tenen por d'una reflexió acadèmica?", ha preguntat el conseller, que ha reptat els populars a "contraposar-hi" els seus propis arguments acadèmics.

Cargando
No hay anuncios

Homs ha replicat explícitament al ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que va titllar el simposi de "flagrant falsificació de la història" per plantejar-la com un enfrontament entre Catalunya i Espanya. "Lamento que es mogui per prejudicis", ha afirmat el conseller, que ha apuntat que la intenció del govern espanyol és "espanyolitzar" els catalans.