ONTINYENTPressupost: 26 milions d'euros
Iniciatives:
- Renegociació a la baixa de contractes de concessió en el marc del pla d'estalvi municipal per capgirar el dèficit del consistori.
- Obertura de la web www.tendaontinyent.com per vendre el material en desús.
En plena era digital, ningú espera que engegar una botiga virtual aixequi gaire interès mediàtic. Però quan qui ho fa és un ajuntament per vendre's el material que ja no utilitza, el fet adquireix un altre sentit. És el cas d'Ontinyent (37.606 habitants), al País Valencià, que ha engegat www.tendaontinyent.com , on ha posat a la venda els equips i complements de l'antiga televisió municipal, tancada per estalviar 200.000 euros.
El govern municipal que encapçala Jorge Rodríguez, del PSPV, per equilibrar els comptes va decidir posar fi a les emissions de la televisió municipal quan va arribar a l'alcaldia l'any passat. Però el pla de reequilibri necessitava una entrada d'ingressos. I va optar per vendre el material en desús com una manera alternativa a l'increment d'impostos.
El més ric, el que menys necessita
A la botiga virtual hi ha hagut monitors, micròfons, mescladors de vídeo, memòries USB i, fins i tot, un equip de teleprompter . I gairebé tot s'ha venut. De moment, han ingressat uns 17.000 euros que, tot i no ser una gran quantitat en proporció al pressupost municipal, sí que serviran per atorgar subvencions, fins ara congelades, a col·lectius socials. Un resultat prou positiu perquè l'alcalde socialista hagi ampliat la iniciativa a tot el que sobra a l'Ajuntament. "He demanat als serveis municipals que cataloguin el que ja no s'utilitza per taxar-ho i posar-ho a disposició del públic a la botiga virtual", explica Rodríguez. De moment, ja s'hi pot comprar un aparell d'aire condicionat industrial que era del mercat municipal. I la llista incrementarà pròximament amb el mobiliari urbà retirat i que ara s'amuntega en magatzems municipals.
L'inventari municipal està rescatant articles ben curiosos, com una olla per estrenar valorada en 4.500 euros si es compra nova, i d'altres que són d'autèntic col·leccionista, com són els dos cotxes R5 i un R4 propietat de l'Ajuntament i que ja han despertat l'interès d'alguns veïns. No podran comprar-los, però, fins que no apareguin a la pàgina web de la botiga virtual. Una botiga que en poc més de tres mesos ja ha tingut més de 30.000 visites.