Tribunals

La Guàrdia Civil escorcolla el domicili del col·laborador de Begoña Gómez

Juan Carlos Barrabés està investigat en una peça separada que el jutge Peinado manté sota secret de sumari

ARA

MadridEl jutge Juan Carlos Peinado continua actiu durant el mes d'agost. Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil escorcollen aquest divendres l'empresa Innova Next i el domicili de Juan Carlos Barrabés, l'empresari que va rebre adjudicacions que s'investiguen en el cas Begoña Gómez, segons informa l'agència Efe. Ho fan en el marc d'una peça separada que es manté sota secret de sumari, vinculada a la causa principal per tràfic d'influències i corrupció en els negocis en la qual està imputada l'esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Barrabés no hi està present –està hospitalitzat a causa de la malaltia que pateix– i no s'esperen detencions.

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barrabés va declarar com a testimoni el 15 de juliol davant el jutge Peinado i va admetre haver-se reunit amb el cap de l'executiu de l'Estat en una ocasió a la Moncloa, tot i que en el marc d'una ronda de contactes amb diverses personalitats pel seu "bon nom" en la innovació empresarial. També es va saludar amb Sánchez una altra vegada que es va reunir amb Gómez. El magistrat va decidir imputar-lo després d'aquella declaració perquè no va poder precisar algunes qüestions sobre la càtedra que Gómez va obtenir de la Universidad Complutense de Madrid (UCM) i de la qual Barrabés era professor.

Cargando
No hay anuncios

Una societat de Barrabés va ser adjudicatària de diversos contractes públics de Red.es i la seva candidatura havia comptat amb cartes de recomanació, entre altres persones, de Gómez. L'empresari va al·legar en la seva compareixença que eren cartes de recomanació "al projecte", i no a la seva companyia. En principi, la Fiscalia Europea havia assumit la investigació d'aquestes adjudicacions perquè podien afectar fons europeus, motiu pel qual la defensa de Gómez va voler saber exactament per quins fets el jutge Peinado continuava amb la causa, i ell va respondre de manera inconcreta. A més, la peça separada sota secret de sumari no se sap sobre què pivota perquè les parts no hi tenen accés.

Declaracions testificals

L'escorcoll es produeix tres dies abans de les declaracions testificals que hi ha previstes per dilluns. Estan citats el CEO de l'empresa de Barrabés, Luis Miguel Ciprés; el conseller delegat de Reale Seguros, Ignacio Mariscal, i el subdirector general de la Fundació La Caixa, Marc Simón. Aquestes dues empreses haurien finançat la càtedra extraordinària que impartia Gómez a la UCM. El que se sospita és un presumpte delicte d'apropiació indeguda i que Gómez s'hagi beneficiat de manera privada de serveis que teòricament haurien de ser per a la càtedra universitària.

Cargando
No hay anuncios

Peinado, doncs, continua amb la maquinària engegada i aquest dijous ja va dictar una providència en què rebutjava la petició de la Fiscalia d'apartar de la causa la declaració de Sánchez del 31 de juliol passat a la Moncloa. El president espanyol va negar-se a declarar pel fet de ser marit de Gómez, però el jutge creu que del seu "silenci" se'n poden treure igualment "conclusions" i "inferències".