Meritxell Borràs defensa la seva idoneïtat per dirigir l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades

La CUP, els comuns, Cs i Vox critiquen el pacte d'ERC i Junts amb el PSC per renovar aquests òrgans

L'exconsellera de Governació en el Govern de l'1-O, Meritxell Borràs, que ha estat proposada com a directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, ha defensat al Parlament la seva candidatura per la seva "capacitat de lideratge" i pels seus coneixements d'aquest àmbit d'actuació. Després de complir els vint mesos d’inhabilitació que li va imposar el Tribunal Suprem en el judici de l'1-O pel delicte de desobediència, Borràs ha dit que és "un honor tornar a ser al Parlament" i que encara aquest nou repte professional amb la màxima il·lusió. Durant la seva intervenció davant de la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, Borràs ha explicat que "ser el més expert en la matèria no significa que sigui la persona més adequada, sinó que tenir capacitat d'escolta i de treball amb els professionals també és un tema molt rellevant” i ha subratllat el seu coneixement de l'administració pública.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La designació de Borràs, així com el nomenament d'altres membres en òrgans amb el mandat caducat, fruit de l'acord entre ERC i Junts amb el PSC, ha suscitat les crítiques de la resta de partits de l'oposició. Tant Vox com els comuns, Cs i la CUP han denunciat el pacte entre els tres grans partits catalans en l'assignació dels càrrecs pendents i l'han qualificat d'"intercanvi de cadires".

Cargando
No hay anuncios

El diputat dels comuns Lucas Ferro ha criticat que "el repartiment de càrrecs hagi estat segons criteris d'afinitat política" i ha sentenciat que els nomenaments són "una falta de respecte" a la ciutadania. En aquesta mateixa línia, Anna Grau (Cs) ha titllat de "canvi de cromos" el nomenament d'aquests càrrecs institucionals. També li ha retret el seu paper en l'1-O i ha recordat el cens electoral universal que hi va haver per a aquesta votació amb dades de la ciutadania catalana, pel qual l'exconsellera va ser condemnada.

Cargando
No hay anuncios

Més contundent ha estat Vox. "¿Vetllarà pel compliment de la llei una persona que no l'ha complert i que n'ha fet gala?", ha denunciat Andrés Bello, que ha conclòs que amb Borràs al capdavant, aquest òrgan "no tindrà cap mena d'independència". “Es tracta simplement de donar un retir daurat a una persona lleial al colpista senyor Puigdemont a costa dels contribuents catalans", ha afegit.

La líder de la CUP a la cambra, Dolors Sabater, també s'ha posicionat "en contra de com s'ha fet tota l'adjudicació de càrrecs" i ha dit que és una mala pràctica que posa en dubte els nomenaments. El socialista Òscar Ordeig, en canvi, ha validat la designació i simplement li ha demanat "garantir l'autonomia i la independència" de l'òrgan i l'ha exhortat a exercir el càrrec "sense ingerències ni vacil·lacions". Unes demandes que la candidata s'ha compromès a complir en el torn de rèplica.

Cargando
No hay anuncios

Des de les files del Govern, la diputada d'ERC Jordina Freixanet ha criticat el retard en la renovació dels càrrecs i ha afirmat que si ara es fan "és perquè la força principal del Govern i la principal força de l'oposició tenen voluntat d'avançar", i Glòria Freixa (Junts) ha posat en valor l'experiència i les habilitats de l'exconsellera i ha destacat la seva “capacitat de lideratge, coneixement del món local i coneixement en matèria de protecció de dades”.