Símbols

Salvador Illa incorpora la bandera espanyola en la seva primera recepció oficial

El president també posa l'ensenya al seu despatx en un signe de "normalitat"

BarcelonaQuan Salvador Illa va assumir el càrrec de president de la Generalitat només hi havia la senyera al Saló de Sant Jordi del Palau, cosa que va provocar les crítiques de les entitats espanyolistes. Aquest divendres, però, en la seva primera recepció oficial a la Generalitat, el cap de l'executiu socialista ha recuperat la bandera espanyola a la sala dels diputats del Palau, que és l’avantsala del despatx presidencial i és on es fan les trobades amb dirigents i personalitats.

Durant la trobada que ha mantingut amb l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, es pot veure com entre les banderes catalana i europea també hi ha l’ensenya espanyola. Collboni ja va recuperar la bandera espanyola i la foto del rei quan va aterrar a l'Ajuntament després que els seus antecessors, Xavier Trias i Ada Colau, l'havien tret del seu despatx. En conversa amb l'ARA, fonts de la presidència de la Generalitat justifiquen la presència de la bandera espanyola per una qüestió de "normalitat" i revelen que també hi és al seu despatx.

Cargando
No hay anuncios

Ara fa tot just dues setmanes, quan el president Pere Aragonès va rebre Illa després de la sessió d’investidura per començar a fer el traspàs de poder, la bandera espanyola no era a la sala de diputats, com es pot veure a les imatges.

De fet, el president republicà només la va posar durant el seu mandat quan va rebre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com marca el protocol. Tampoc no l'exhibien els seus tres antecessors en el càrrec, Carles Puigdemont, Quim Torra i Artur Mas,tots independentistes.

Cargando
No hay anuncios

Curiosament, l’anterior president socialista, José Montilla, tampoc exhibia la bandera espanyola de forma habitual a la sala de diputats com es pot veure amb trobades amb diferents representants, ni dins del despatx presidencial, com es va veure en la reunió que va tenir el 2010 amb l’aleshores president del PP, Mariano Rajoy.

El que va ser vicepresident del Govern amb Montilla, Josep Lluís Carod-Rovira, ha valorat en una piulada que Montilla només exhibís la senyera, a diferència d'Illa.

Cargando
No hay anuncios