POLÍTICA
Política17/09/2013

El Govern: "Cap tractat europeu estableix què passa amb un procés d'independència d'un estat membre"

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, replica que el debat ara no és sobre l'encaix de Catalunya a la UE, sinó sobre si "a l'Espanya d'avui es pot o no es pot votar"

M.colomer
i M.colomer

BarcelonaRes és definitiu sobre l'encaix de Catalunya a la UE en cas d'independència política. Aquest és el criteri del Govern, que relativitza així les veus que els últims dies han assegurat que Catalunya quedaria exclosa de la Unió Europea si s'independitzés. "No hi ha cap tractat ni cap directiva de la UE que estableixi què passa quan hi ha un procés d'independència en un estat membre, perquè no està previst", ha afirmat el portaveu del Govern, Francesc Homs. Ara bé, el Govern considera que ara el debat no és aquest sinó si "a l'Espanya d'avui es pot o no es pot votar".

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió del consell executiu, Homs ha considerat que darrere l'argument de la suposada exclusió de la UE en realitat hi ha un interès per evitar el referèndum d'autodeterminació: "La pregunta clau que tenim damunt la taula i que alguns s'esforcen per esquivar és si podem o no podem votar, i llavors busquen arguments col·laterals per esquivar resposta".

Cargando
No hay anuncios

Qüestió política, no jurídica

De fet, Homs ha recordat que, una vegada més, les institucions europees s'han limitat a dir que la Comissió Europea no emetrà cap posició oficial sobre Catalunya fins que un estat membre l'hi demani. A més, ha recordat que Almunia va dir ara fa un any tot el contrari del que ha dit aquesta setmana.

Cargando
No hay anuncios

Si una cosa té clara el Govern, però, és que aquest no és un debat jurídic, sinó de "voluntat política". "Al final això acabarà amb una negociació política, perquè hi ha massa interessos en joc", ha asseverat Homs.