Política 18/02/2014

El Govern oficialitza el nomenament de Marta Macias al capdavant de Cooperació

Pren el relleu de Carles Llorens, que havia renunciat després de mesos de tensions amb les ONG per les retallades de pressupost d'ajut al desenvolupament

O. March / R. Mateos
1 min

BarcelonaEl Govern ha nomenat aquest dimarts oficialment Marta Macias com a nova directora general de Cooperació al Desenvolupament, tal com va avançar l'ARA dilluns. Macias (Sant Carles de la Ràpita, 1965) pren el relleu de Carles Llorens, que va presentar la seva renúncia després de mesos de tensions entre el Govern i les ONG per les retallades en el pressupost en cooperació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sortida de Llorens tancava una etapa en la qual s'ha aplicat un ERO a la meitat de la plantilla de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, s'ha produït una reducció dràstica del pressupost destinat a cooperació -dels 15,3 milions d'euros del 2012 als 6,2 milions que es preveuen per al 2014- i s'ha desgastat la relació amb les ONG pels impagaments de la Generalitat al sector.

Macias és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i que ha cursat un programa sobre lideratge i innovació social en ONG de desenvolupament a Esade. Ha estat directora de Custo Barcelona, de la Fundació Ajuda en Acció a Catalunya i Balears i de l'àrea de relacions externes del Fòrum 2004.

D'altra banda, han estat nomenats com a nous membres de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat a Albert Lamarca, Marta Franch, Lluís Saura i Joan Manuel Trayter.

stats