Política18/03/2013

El Govern no acceptarà una millora en el finançament a canvi de renunciar al dret a decidir

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, desmenteix 'El Mundo' i assegura que l'executiu espanyol no ha ofert cap pacte pressupostari a canvi de la consulta: "Seria com si ens diguessin: tenen dret a menjar a canvi de renunciar a la seva pròpia identitat"

Ara

BarcelonaEl dret a decidir és una línia vermella que el Govern no està disposat a traspassar. Ja ho va dir ahir la vicepresidenta Joana Ortega, i aquest dilluns ho ha reiterat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, quan ha assegurat que l'executiu de Mas no acceptarà una millora en el finançament a canvi de renunciar a la consulta. De fet, Homs ha assegurat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' que l'executiu de Mariano Rajoy no ha proposat cap pacte pressupostari al Govern de la Generalitat a canvi d'aquesta renúncia, tal com avui assenyala el diari 'El Mundo', i ha reconegut que això "seria com si ens diguessin: tenen dret a menjar a canvi de renunciar a la seva pròpia identitat".

Inscriu-te a la newsletter Pagar autònoms a ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha situat el principal objectiu del Govern de Mas a "salvar" l'estat del benestar. "És una constant des que ell és president", ha dit el conseller de la Presidència, alhora que ho ha condicionat a uns pressupostos que es puguin elaborar entorn d'una flexibilització del dèficit. En aquest sentit, ha tornat a carregar contra els objectius marcats per Madrid, i ha reclamat una flexibilització justa per a les comunitats autònomes que no obligui a "continuar fent esforços" en les polítiques que afecten "directament" l'estat del benestar. En aquesta línia, Homs ha apuntat que l'executiu espanyol té marge per assumir una part del dèficit que ara centrifuga, i ha assenyalat la "possibilitat" d'aplicar "retocs en altres àmbits" com ara en Defensa. "Van donant pautes, que són ordres, d'aplicar uns objectius sense tenir el coratge de suggerir com ho farien ells, perquè és evident que no té ni cap ni peus", ha sentenciat Homs.

Cargando
No hay anuncios

El conseller també ha apuntat la possibilitat de prorrogar unes quantes setmanes més els pressupostos de la Generalitat, perquè "podria ser que els presentéssim ara i els haguéssim de modificar", ha advertit Homs.