Política02/09/2015

El govern d'Aragó es compromet a derogar la llei del LAPAO

El seu president, Javier Lambán, considera que l'anterior executiu aragonès va fer el "ridícul més espantós de tot Espanya"

Acn
i Acn

SaragossaEl president del govern de l'Aragó, Javier Lambán, s'ha compromès aquest dimecres a portar "al més ràpid possible" una iniciativa a les corts aragoneses per derogar la llei del LAPAO, una iniciativa que es va aprovar sota la presidència del PP a l'Aragó. "Creiem sincerament que vam fer el ridícul més espantós de tot Espanya", ha assegurat Lambrán, que ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. L'objectiu, ha continuat Lambán, és tornar a la llei del 2009, que reconeixia l'existència de tres llengües –castellà, aragonès i català–, tot i que ha dit que "evidentment" el castellà continuarà sent l'única llengua oficial.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reforma de la llei de llengües d'Aragó que denomina el català de la Franja de Ponent "llengua pròpia de l'Aragó oriental" (LAPAO) es va aprovar el 9 de maig del 2013 a les corts aragoneses i va entrar en vigor per Sant Joan del mateix any. El text va arribar acompanyat d'una forta polèmica i mostres de rebuig en diferents àmbits. En aquest sentit, es van aprovar mocions de rebuig, tant a ajuntaments catalans com el de Lleida com a ajuntaments de la Franja com el del Campell. La Diputació de Lleida i també la Diputació d'Osca van donar suport a mocions en contra. Fins i tot, el mateix ministre de Cultura i Educació, José Ignacio Wert, va assegurar que el que es parla a la Franja és català.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el Tribunal Constitucional va admetre el 30 de setembre del mateix any a tràmit el recurs contra la llei de llengües de l'Aragó que denomina el català que es parla a la Franja de Ponent "LAPAO" i l'aragonès que es parla al Pirineu "LAPAPI".