De Gispert comença una ronda de contactes amb els grups sobre el dret a decidir i la consulta
Rivera (C's), Lucena (PSC) i Millo (PPC) ja han estat cridats a reunir-se amb la presidenta del Parlament
BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha començat aquest dilluns una ronda de contactes amb els líders i portaveus dels grups parlamentaris de la cambra per parlar sobre el dret a decidir, la comissió d'estudi que s'ha de posar en marxa sobre la qüestió i la possible consulta sobre el futur polític de Catalunya. Segons ha pogut confirmar l'ACN, a hores d'ara ja han estat cridats al despatx de la presidenta el líder de C's, Albert Rivera; el portaveu del PSC, Maurici Lucena, i el portaveu del grup del PPC, Enric Millo. La intenció de De Gispert és poder parlar amb tots els partits del Parlament abans de decidir quan comença la comissió d'estudi sobre el dret a decidir i el seu funcionament.
La presidenta del Parlament té pendent a l'agenda fixar una data per donar inici a la comissió d'estudi sobre el dret a decidir en què participaran tots els grups de la cambra excepte C's i PPC. És per això que Núria de Gispert ha volgut copsar els ànims, les ambicions i les intencions dels partits polítics catalans sobre aquesta qüestió. Per fer-ho, està engegant un seguit de contactes de caire informal al seu despatx amb els presidents o portaveus dels grups parlamentaris.
Primer, els contraris
Els primers a ser cridats han estat les formacions més reticents i amb més dubtes sobre la comissió i la consulta. Dilluns van passar pel despatx de la presidenta Albert Rivera −líder de C's, que ja ha anunciat que no participarà de la comissió i que s'ha manifestat contrari a la celebració del referèndum− i Maurici Lucena −portaveu del PSC, que tot i estar a favor de la consulta s'ha mostrat vigilant sobre la comissió i constantment demana neutralitat en el procés. Aquest dimarts, a més, ha estat citat Enric Millo, portaveu del PPC, que com C's no vol participar de la comissió i s'oposa a un referèndum.
La presidenta del Parlament inicia així la ronda de contactes que vol cloure després que representants de tots els partits hagin passat pel seu despatx. D'aquesta manera, De Gispert vol tenir de primera mà informació directa sobre les intencions i voluntats de cada formació amb el dret a decidir i la comissió d'estudi.