Política15/09/2020

La Generalitat prepara l'obertura de tres noves delegacions al Japó, Austràlia i el Senegal

El nombre total de delegacions pujarà fins a les 18 malgrat que el 155 les va tancar totes menys una

Ara

BarcelonaLa Generalitat es prepara per ampliar la seva presència a l'exterior amb tres noves delegacions més. Segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat l'ARA, seran les delegacions del Japó, Austràlia i el Senegal. El Govern s'estrena en aquests països amb una representació institucional d'aquestes característiques. Tot i això, tant al Japó com a Austràlia ja hi ha oficines comercials d'Acció, que també depenen de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de la conselleria d'Acció Exterior de Bernat Solé, les tres delegacions han començat els tràmits tècnics previs a portar la seva aprovació en un consell executiu. Per tant, encara no tenen una data exacta per a la seva obertura. La del Japó i la d'Austràlia seran les dues primeres delegacions en el continent asiàtic i a Oceania, respectivament. En canvi, la del Senegal serà la segona del continent africà després de la de Tunísia.

Cargando
No hay anuncios

Després que amb l'aplicació de l'article 155 l'any 2017 el govern espanyol clausurés totes les delegacions a l'exterior menys la de Brussel·les, una de les prioritats de la Generalitat va ser reobrir-les. Va començar el conseller Ernest Maragall, va continuar Alfred Bosch i ara Solé ha agafat el relleu. Ara mateix n'hi ha un total de quinze. A part de les Tunísia i Brussel·les, també hi ha la de Portugal; la d'Itàlia; França; Suïssa; els Balcans (amb seu a Croàcia); Europa Central (Àustria); el Regne Unit i Irlanda; Alemanya; països bàltics (Estònia); països nòrdics (Suècia); els Estats Units, l'Argentina i Mèxic. Amb les tres noves que prepara, la xifra pujarà fins a les 18.

La Generalitat no hauria de tenir problemes per obrir les delegacions, un procés del qual està obligada a informar el ministeri d'Exteriors espanyol. Mentre el ministre va ser Josep Borrell, sí que va mostrar bel·ligerància i va intentar tornar a tancar-ne unes quantes, sense aconseguir-ho. Amb el seu relleu al capdavant d'aquest ministeri amb l'arribada d'Arancha González Laya, les traves han desaparegut.