Política11/03/2014

La Generalitat qüestiona la "legitimitat i legalitat" de la declaració d'independència de Crimea

L'executiu català s'alinea amb la UE davant la crisi de la península i posa en relleu que el cas de Crimea acabarà demostrant que la comunitat internacional actua "cas per cas"

M.colomer / R.tugas
i M.colomer / R.tugas

BarcelonaPrudència i perfil baix. El govern de la Generalitat ha optat aquest dimarts per alinear-se amb la posició de la Unió Europea en la crisi de la península de Crimea, que aquest dimarts ha declarat la independència de forma unilateral per annexionar-se a Rússia. "Pensem que al cas de Crimea no l'acompanya la legitimitat ni la legalitat", ha asseverat el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió setmanal de l'executiu, Homs ha ressaltat la "situació de violència, intimidació i ús de la força, i per tant no es donen les característiques que pensem que s'han de donar en qualsevol lloc del món per exercir el dret a decidir". Això és, "respecte escrupolós de la pau i l'expressió democràtica". "En relació amb aquest cas concret estem amb la posició oficial de la UE", ha reblat.

Cargando
No hay anuncios

Flexibilitat internacional

Sigui com sigui, Homs s'ha mostrat convençut que el cas d'Ucraïna i Crimea demostrarà un cop més que la comunitat internacional actua "cas per cas" i sense generalitzacions.