La Fundació Nous Catalans atribueix l'ordre d'expulsió de Ziani al seu suport al sobiranisme
Denuncien que el CNI vol espantar els ciutadans immigrants que s'impliquen en el procés sobiranista
BarcelonaLa Fundació Nous Catalans i la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya creuen que l'ordre d'expulsió de Noureddine Ziani és una maniobra del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) a Catalunya per fomentar la por de la immigració que s'interessa i s'implica en el procés sobiranista de Catalunya. En un comunicat fet públic per aquestes entitats s'assegura que amb aquesta mesura es vol, a més, decapitar d'arrel qualsevol procés de modernització de l'islam per seguir estigmatitzant o criminalitzant tota la població musulmana.
El Centre Nacional d'Intel·ligència ha proposat al govern espanyol l'expulsió d'Espanya del ciutadà marroquí i dirigent musulmà Noureddine Ziani, per, entre d'altres coses, amenaçar la seguretat nacional i comprometre les relacions d'Espanya amb altres països.
Les mateixes fonts afirmen que Ziani és el president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC), una entitat que treballa per "la plena integració dels musulmans a Catalunya i que busca un encaix de la religió musulmana a partir dels valors que compartim com el respecte, la pau o la igualtat de gènere, i que és el principal opositor musulmà al salafisme i radicalisme al nostre país".
En el comunicat diuen que els sorprèn que entre els motius de l'ordre d'expulsió s'al·ludeixi al foment del salafisme i el radicalisme, i que, en canvi, no s'expulsin contrastats dirigents salafistes i radicals, o que es tolerin reunions d'extremistes en diverses ciutats catalanes, com ha passat, entre d'altres, amb Mohammad Merah, acusat d'un tiroteig amb víctimes mortals en una escola jueva a França.
Expliquen que Ziani, que no tenia antecedents, va ser detingut el divendres 3 de maig per agents del CNI i de la Policia Nacional, i que després de ser preguntat sobre la seva relació i col·laboració amb associacions que defensen la independència de Catalunya el van deixar en llibertat, comunicant-li la seva pròxima expulsió d'Espanya "sense que s'obri cap procés judicial i sense tenir dret a defensar-se".
Aquestes entitats demanen a la vicepresidenta del govern, Soraya Saenz de Santamaría, que s'anul·li l'ordre i que es respecti la democràcia i la voluntat majoritària del poble de Catalunya a decidir el seu propi futur col·lectiu sense amenaces i sense expulsar del país de forma il·legal aquells dirigents de la immigració que es pronuncien "a favor d'aquesta llibertat".