Política 22/10/2013

Trias rep els assistents al fòrum mediterrani al Palauet Albéniz

El Govern ha estat representat pel secretari d'Exteriors, Roger Albinyana

Efe
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut aquest dimarts al Palauet Albéniz una part dels participants al fòrum mediterrani, que se celebra dimecres a Barcelona i al qual assistiran el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i deu ministres d'Exteriors de la ribera nord i sud del Mediterrani. El president Mas assistirà però no intervindrà en el fòrum. Segons ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, el govern espanyol no ha permès que el president faci "una salutació de tres minuts" als representants institucionals de deu països del Mediterrani que participaran a la trobada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La recepció prèvia al Primer Fòrum Econòmic del Mediterrani Occidental ha comptat amb la presència d'algun dels ministres participants a la reunió de dimecres, com el de Mauritània, així com del secretari d'Estat d'Exteriors, Gonzalo de Benito Secades, a més del secretari general de la Unió per la Mediterrània (UpM), Fathallah Sijilmassi.

Per part de la Generalitat, el màxim representant ha estat el secretari d'Exteriors, Roger Albinyana, ja que a la recepció no hi han acudit ni el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ni el president Mas.

El fòrum ve precedit d'un conflicte de protocol entre el Govern i l'executiu de Rajoy pel paper del president de la Generalitat en la reunió, que se celebra al Palau de Pedralbes de Barcelona, un edifici de la Generalitat de Catalunya. Després que el govern espanyol no hagi accedit que el president parli a la sessió de dimecres, la previsió del Govern és que Mas rebi els assistents i després es desplaci al ple del Parlament. Per tant, no es preveu que Mas hi estigui present quan Rajoy pronunciï el seu discurs en la inauguració de l'acte.

Dimecres arriben a Barcelona els altres ministres d'Exteriors dels deu països participants en el fòrum (Algèria, França, Itàlia, Líbia, Malta, Mauritània, el Marroc, Portugal, Espanya i Tunísia), així com el president espanyol, Mariano Rajoy. A la reunió, hi assisteixen unes 300 persones, entre ministres i directius de les principals empreses dels deu països participants, amb la intenció d'augmentar les seves relacions econòmiques i la cooperació dels del sud d'Europa amb els del nord d'Àfrica.

El Fòrum Econòmic del Mediterrani Occidental se celebra sota la copresidència de Portugal i Mauritània i està organitzat pel ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, la secretaria de la Unió per la Mediterrània, l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i Casa Mediterrani.

stats