Política11/03/2015

Només una cinquantena de persones participen a la manifestació de Pegida a l'Hospitalet

Mig miler d'antifeixistes llancen consignes contra l'entitat islamòfoba enmig d'un ampli desplegament policial

Joan Serra

L'Hospitalet de LlobregatNomés una cinquantena de persones han participat a la manifestació a l'Hospitalet de Llobregat convocada per Pegida, entitat que propaga missatges islamòfobs, enmig d'un ampli desplegament policial de fins a 20 furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos (Brimo) i un helicòpter. La concentració ha acabat sense aldarulls.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general de Plataforma per Catalunya, Robert Hernando, ha apuntat que resultava "molt difícil concentrar gent amb aquest desplegament policial" i ha lamentat que no s'hagi pogut celebrar una manifestació com la de Dresden. De fet, a l'acte hi ha assistit algun delegat de la matriu alemanya. Després de concentrar-se i llegir un manifest, els partidaris del moviment d'ultradreta han encès espelmes en record de les víctimes de l'atemptat de l'11-M.

Cargando
No hay anuncios

Just a pocs metres de l'indret de la convocatòria, els Mossos d'Esquadra han barrat el pas a mig miler de persones que han participat prèviament en una concentració per donar suport a la lluita contra el feixisme i el racisme. Entre els assistents hi havia el diputat de la CUP David Fernàndez i el diputat d'ICV-EUiA David Companyon.

Segons ha explicat Dani Celma, portaveu de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme, la intenció de la manifestació era visualitzar que "el discurs pacífic i basat en la convivència s'imposa" davant d'altres discursos. "Fora els feixistes dels nostres barris", han cridat els antifeixistes davant de la concentració de Pegida.