Política17/05/2019

Forn crida a "passar el rasclet" per convèncer els indecisos i guanyar el 26-M

L'exconseller empresonat es retroba per videoconferència amb l'expresident Puigdemont

Núria Orriols

BarcelonaDesprés de més de cinc-cents dies a la presó, Joaquim Forn ha reaparegut aquest divendres a través de videoconferència en una conversa amb l'expresident Carles Puigdemont, a l'exili. Feia més d'un any i mig que no podien interactuar, i s'han retrobat a través d'una pantalla davant dels membres de la llista de JxCat a Barcelona i l'equip tècnic de la candidatura a la seu del carrer Jesús. "M'agradaria no parlar de política, sinó de com estàs tu, Quim", ha començat l'expresident, mentre Elsa Artadi, que s'ho mirava des de dalt a l'escenari, s'ha emocionat. Tanmateix, el missatge de Forn ha estat clar: "El sacrifici serà positiu" i d'aquí "en sortirem més forts".

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista de JxCat ha cridat a "passar el rasclet" en l'últim tram de campanya per convèncer els indecisos i guanyar el 26 de maig. A parer seu, el resultat serà "molt igualat" i per això ha demanat un "últim esforç" al seu equip. "Només queda una setmana, hi ha molta gent a convèncer, us demano la màxima mobilització", ha dit, compartint pantalla amb Carles Puigdemont des de Waterloo.

Cargando
No hay anuncios

De fet, el cap de llista a les eleccions europees s'ha sumat al missatge de Forn asseverant que les enquestes van de "pujada" per a JxCat, i ha cridat a agafar la mateixa papereta el 26 de maig tant per a Barcelona com per a Europa. Elsa Artadi, número dos, ha insistit que estan "en l'efecte remuntada" i ha invocat l'experiència del 21-D, quan Puigdemont, contra tot pronòstic, va superar Esquerra per darrere de Ciutadans.

Per tot això, l'expresident ha demanat fer de "cada minut a la presó i a l'exili" un "vot", per tal que ell i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguin ser eurodiputats i Forn, pres polític, alcalde de Barcelona. En aquest sentit, l'exconseller, des de Soto del Real, s'ha mostrat convençut que si la ciutadania li fa confiança podrà ser el pròxim 15 de juny, quan es constitueixen els ajuntaments, al consistori barceloní, tal com els diputats electes de la presó seran el pròxim dia 21 al Congrés de Diputats.

Cargando
No hay anuncios

Malgrat la presó, Forn ha asseverat que el moviment independentista està "més fort" i que tard o d'hora podrà culminar el que "va començar" amb l'1 d'Octubre –ha considerat–. Ha insistit que, tot i el "preu alt" que està pagant per haver estat tres mesos conseller i impulsar el referèndum, no se'n penedeix: "Havia estat lluitant per això tota la vida".