Política20/09/2017

Forcadell crida els catalans a votar l'1-O davant d'un Estat que "ha enterrat la política"

La presidenta del Parlament critica la "repressió" i l'"atac" a les institucions

Gerard Pruna

BarcelonaFlanquejada pels expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, ha comparegut aquest dimecres per criticar l'"atac a les institucions de Catalunya" i a la "dignitat" que ha suposat el macrooperatiu policial desplegat per la Guàrdia Civil per aturar el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença institucional ha fet una crida a respondre a "aquesta ofensiva antidemocràtica" omplint les urnes de vots el dia 1-O. "Cridem a la participació de tots els ciutadans i ciutadanes al referèndum de l'1-O. Sigui quin sigui el resultat, Catalunya haurà guanyat", ha conclòs Forcadell, que ha afirmat que Govern, societat civil i ciutadania es mantindran units davant "els atacs". "La nostra gran força és la democràcia, i tenim molt clar que la millor solució és el vot", ha assegurat.

Cargando
No hay anuncios

Segons la presidenta del Parlament, amb l'actuació d'aquest dimecres l'Estat "ha enterrat la política i ha obert definitivament la porta a la repressió". "¿Aquesta és l'única resposta que podeu oferir davant la voluntat de votar?", ha preguntat Forcadell, que ha animat els catalans a respondre a la repressió "amb més política, més democràcia i més fermesa".

"Davant els escorcolls, clavells i paperetes. Davant les amenaces, somriures i vots", ha defensat la presidenta del Parlament, que ha fet una crida a "no caure en provocacions" i "reaccionar de forma pacífica, democràtica i serena".

Cargando
No hay anuncios

Com abans havia fet Puigdemont des del Palau de la Generalitat, Forcadell també ha interpretat que amb l'operatiu policial d'aquest dimecres l'Estat ha suspès l'autonomia de Catalunya i ha vulnerat drets fonamentals. "Ens trobem davant l'aplicació d'un estat d'excepció 'de facto', d'una vulneració flagrant dels drets i llibertats democràtiques", ha lamentat.