Política06/03/2017

La Fiscalia demanarà reobrir la causa contra l'alcaldessa de Berga

El jutge va argumentar en la interlocutòria que Montse Venturós no cometia cap delicte electoral ni tampoc desobediència a l'autoritat

Acn

BarcelonaLa Fiscalia ha anunciat que té previst presentar un recurs contra l'arxiu de la causa oberta contra l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), per haver-se negat a despenjar l'estelada de la façana del consistori durant les eleccions del 27 de setembre del 2015 i del 20 de desembre del mateix any. Segons ha pogut saber l'ACN, el ministeri públic recorrerà la decisió del jutjat d'instrucció número 1 de Berga d'arxivar la causa contra Venturós, ja que considerava que no hi havia cap presumpte delicte electoral ni tampoc desobediència a l'autoritat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, el jutge argumentava que l'exhibició d'una estelada a la façana del consistori no es pot entendre com un "acte de propaganda" perquè l'exhibició d'una bandera estelada "no és una opció política atribuïble a una sola candidatura, sinó a diverses". El magistrat recordava que un delicte electoral s'ha d'entendre quan es realitza una campanya encaminada a obtenir el vot per una candidatura en concret.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa la desobediència a l'autoritat, el magistrat va raonar que no hi va haver una "negativa franca, clara, patent, indubtable, indissimulada, evident o inequívoca" de la investigada per retirar la bandera estelada quan l'Ajuntament va ser requerit per fer-ho. A més, va assegurar que el requeriment que va fer la Junta Electoral en relació a la retirada de l'estelada no es va dirigir directament a l'alcaldessa, sinó a l'Ajuntament de Berga.