Política17/10/2014

González i Guerra relacionen el procés amb el franquisme i carreguen contra el nacionalisme "victimista"

"Igual que durant l'època de Franco es parlava dels bons i mals espanyols, ara es comença a parlar dels bons i mals catalans", apunta l'expresident del govern espanyol

Ara / Europa Press

BarcelonaFelipe González i Alfonso Guerra van aprofitar la celebració dels quaranta anys del congrés de Suresnes que va redefinir el PSOE per carregar contra el procés sobiranista relacionant-lo amb l'època del franquisme i qualificant el nacionalisme català de "victimista".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Igual que durant l'època de Franco es parlava dels bons i mals espanyols, ara es comença a parlar dels bons i mals catalans", va assenyalar González, que va assenyalar el perill –sempre sota la seva perspectiva– de la "deriva totalitària" catalana. "Ho hem viscut a Espanya i em penso que ho tornarem a viure", va apuntar.

Cargando
No hay anuncios

Guerra, que va ser vicepresident del govern espanyol amb González, va indicar que la "política d'acontentament" amb els nacionalismes "victimistes" no funciona perquè la "base" del seu projecte és "el descontentament i el victimisme" i la seva "tècnica, la manipulació i l'engany". I va carregar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, tot i que no el va esmentar directament: va parlar de "polítics borratxos de vanitat" que "empenyen la seva comunitat a una secessió suïcida sota les pressions del nacionalisme".

I va establir un parel·lelisme amb el nazisme quan va afegir que, a partir de les "experiències dels anys 30, coneixem bé aquestes temptacions d'extasiar milions de persones darrere d'un polític monument a la vanitat i l'arrogància amb un final tràgic".

Cargando
No hay anuncios

Aquestes paraules es van pronunciar en l'acte del PSOE hores després que José María Aznar hagués carregat també contra el procés català.