Política 22/02/2013

Fauria dimiteix d'alcalde de Sant Hilari i de president del consell comarcal de la Selva per la seva imputació en el cas Manga

Diu que la situació l'ha superat, deixa la política i demana celeritat a la justícia

Elisabet Escriche
1 min
Robert Fauria durant la compareixença al Consell Comarcal de la Selva / ACN - Marina López

Robert Fauria (CiU) acaba d'anunciar que deixa l'alcaldia de Sant Hilari Sacalm i el Consell Comarcal de la Selva per la seva imputació en el cas manga. Hi renuncia, segons ha dit, perquè la situació l'ha superat. La decisió la va prendre el mateix dijous quan va esclatar el cas. En una compareixença, ha assegurat que el que ha viscut és "duríssim", tant per a ell com per la seva família, i que deixa la política. Fauria demana celeritat a la justícia per demostrar la seva innocència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La situació ha estat complicada i per primer cop en 15 anys m'he volgut marcar l'agenda jo", ha declarat. "No em sento culpable de res i tinc la consciència molt tranquil·la, però la situació m'ha sobrepassat i el dany moral a mi i a la meva familia és irreperable", ha afegit. Fauria també ha assegurat que el fet de ser president del consell comarcal l'ha vist "abocat" a la dimissió. No ha donat detalls del cas perquè es troba sota secret de sumari.

La titular del jutjat d'instrucció 1 de Lugo, Pilar de Lara, va deixar, aquest diumenge passat, en llibertat sota fiança el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, imputat en l'operació Manga. Lara ha fixat una fiança de 18.000 euros per a Fauria.

La segona fase del cas Pokémon, l'operació Manga, investiga ramificacions a Astúries i Catalunya de la trama amb origen a Galícia. S'ha saldat amb nou detinguts, quatre d'ells catalans. Tres dels sospitosos han entrat a la presó i la resta estan en llibertat amb càrrecs. La de Fauria és la fiança més alta.

stats