Política 26/09/2018

L'executiva de l'ALDE proposa expulsar el PDECat per unanimitat

Se sotmetrà a votació del consell extraordinari el 27 d'octubre

Ara
1 min
L’Audiència Nacional també investiga CDC i el PDECat pel 3%

BarcelonaLa direcció de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE) ha decidit per unanimitat proposar l’expulsió del PDECat del grup polític. Segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l’ARA, el 27 d’octubre se sotmetrà a votació del consell extraordinari de la formació per decidir-ho definitivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa setmanes, la direcció del partit europeu, on Ciutadans ocupa diverses vicepresidències, va comunicar la seva pèrdua de confiança amb la formació independentista arran dels casos de corrupció que han esquitxat CDC –condemnada a finançament il·legal en el cas Palau– i ara el PDECat, perquè també està sent investigat pel 3%.

L’ALDE considera que les males pràctiques van contra els “principis i valors” del grup liberal i que s’han de prendre mesures.

Tanmateix fonts del PDECat desmenteixen que s’hagi pres una decisió definitiva –malgrat la unanimitat en la junta directiva– i remarquen que encara s’està dirimint la qüestió: argumenten que es discuteix el "tema legal" de si el PDECat es pot considerar el mateix partit que CDC i, per tant, atribuir-li les males pràctiques provades en el cas Palau.

Les relacions del PDECat amb l'ALDE van empitjorar des de l'entrada de Ciutadans en el partit europeu, on van aconseguir més influència que el partit independentista. De fet, en l'assemblea del juliol, les bases del PDECat van aprovar replantejar-se la seva aliança amb aquesta formació a Europa arran de les tensions internes dins de l'ALDE pel procés sobiranista.

stats