Política09/09/2015

Congressistes dels Estats Units es pronuncien a favor de l'autodeterminació de Catalunya

Asseguren que Espanya "no pot ignorar la voluntat dels catalans"

Núria Ferragutcasas
i Núria Ferragutcasas

WashingtonUn grup de representants de la Cambra de Representants dels Estats Units s’ha pronunciat aquest dimecres a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya. Els legisladors, que s’han reunit amb el secretari d’Afers Exteriors català, Roger Albinyana, han afegit que Espanya “no pot ignorar” la voluntat dels catalans.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No veig cap raó per què els catalans no puguin decidir si volen ser part d’Espanya o no”, ha dit el legislador republicà de Califòrnia, Dana Rohrabacher. “Als Estats Units, creiem que els pobles tenen dret a l’autodeterminació”, ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Rohrabacher, president dels subcomitès d’Afers Exteriors de la cambra baixa nord-americana, ha afirmat que per a Espanya seria millor que “donés l’opció als catalans de quedar-se voluntàriament al país en lloc de fer-los pensar que estan forçats a formar-ne part”. “Això crea ressentiment. I perjudica el sentiment d’unitat que un país necessita”, ha conclòs.

Per la seva part, Mario Díaz-Balart, legislador republicà de Florida i fill d’immigrants cubans, ha assegurat que “no es podrà ignorar” la voluntat dels catalans si es posicionen a favor de la independència.

Cargando
No hay anuncios

Reunió al Congrés

Els cinc congressistes nord-americans que han assistit a la reunió, segons ha explicat Albinyana, s'han interessat pels futurs escenaris després de les eleccions de 27 de setembre i la posició que tindria una Catalunya independent en temes de seguretat i econòmics.

Cargando
No hay anuncios

Albinyana ha subratllat que la reunió es va fer a petició dels legisladors nord-americans per tal d’explicar el que està passant a Catalunya. “No busquem en aquests moments cap adhesió perquè no existeix cap mandat dels catalans en un sentit o en un altre”, ha dit, i ha recordat que la posició del govern nord-americà continua sent “neutral” i creu que és un assumpte intern d’Espanya.