Els cartells contra els Maragall

Esquerra acomiada Tolo Moya pel cas Maragall i ell es defensa: "No permetré que se m'acusi del que no soc responsable"

Anuncien una demanda contra ell, acusant-lo de filtrar informació "confidencial"

ARA

BarcelonaEsquerra ha decidit acomiadar aquest dimecres l'exdirector de comunicació del partit, Tolo Moya, com a assessor de la Diputació de Barcelona pels àudios sobre els cartells de Maragall, publicats per l'ARA i Rac 1. Fonts del partit afirmen que presentaran una demanda contra ell per la "filtració d'informació confidencial de manera esbiaixada als mitjans de comunicació". "Els àudios són una reunió privada, gravada i filtrada per Moya sense avisar", diuen aquestes fonts oficials de la formació. Per contra, defensen que la trobada, que va servir per planejar com encobrir l'atac de falsa bandera, era una reunió per afrontar "l'error" i "demanar perdó" a Maragall. En els àudios s'escolta al cap de comunicació, Oriol Duran, l'exviceconseller del Govern Sergi Sabrià, el gerent del partit, Jordi Roig, i el mateix Moya parlar de l'estratègia per intentar encobrir que els cartells contra els Maragall van sortir de l'estructura B d'Esquerra.

Cargando
No hay anuncios

Segons aquestes fonts la intenció de la trobada de la cúpula de comunicació d'Esquerra era "minimitzar els danys d'una acció lamentable". Si bé Esquerra pren mesures contra Moya, no ha pres cap decisió sobre Duran i Roig, que no van ser citats a la investigació interna que el partit va tancar la setmana passada. Pel que fa a Sabrià, amb un paper organitzatiu en aquesta estructura B i també protagonista de l'àudio que ha vist la llum aquest dimecres, el partit només el sancionarà amb un expedient lleu.

A més d'acomiadar-lo –no pel seu paper en l'afer dels cartells sinó acusant-lo d'enviar als mitjans l'àudio d'una reunió privada–, Moya té obert un expedient que el partit encara no ha aclarit si és greu (s'exposaria a la suspensió de militància durant dos anys) o molt greu (l'expulsió del partit).

Cargando
No hay anuncios

Tolo Moya es defensa

La reacció de Moya no s'ha fet esperar i, en un comunicat enviat als mitjans de comunicació, s'ha defensat de les acusacions. "No permetré que se m'acusi de res del que no soc responsable i junt amb el meu advocat continuarem treballant perquè els fets s'esclareixin, ara per la via judicial", assegura.

Cargando
No hay anuncios

Moya lamenta que des d'un primer moment, quan l'ARA va destapar el cas, des del partit ja el van assenyalar a ell com a responsable. Una acusació que, a parer seu, és injusta. "Esquerra em va assenyalar a mi com a principal responsable dels cartells de Maragall sense aportar cap mena de prova", es queixa: "A mesura que s'ha conegut més informació, el partit no només ha canviat la versió dels fets sinó que també ha mentit sobre el coneixement i l'encobriment del cas de manera reiterada".