Política07/05/2019

Nàpols rep Felip VI amb l'himne d'Espanya amb la lletra de Pemán

El president italià demana disculpes i atribueix l'error al buscar la lletra per internet

Uma Oca
i Uma Oca

BarcelonaL'himne d'Espanya amb la lletra afegida pel franquisme ha sonat aquest matí al Teatro di San Carlo de Nàpols (Itàlia) en la cerimònia inaugural d’un congrés organitzat per la fundació COTEC Europa, que impulsa el desenvolupament tecnològic. Aquesta versió de l'himne espanyol, composta per l'escriptor José María Pemán, ha estat interpretada per un cor de veus blanques per rebre el rei emèrit Joan Carles I i el seu fill, el rei Felip VI.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’acte també comptava amb la presència del president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, i el president italià, Sergio Mattarella, que després d’haver estat informat de l’error pels serveis de protocol ha demanat disculpes al rei espanyol davant de l’orquestra. Mattarella ha atribuït l’error a la confusió en el moment de buscar el text de l’himne per internet, desconeixent que avui "la Marcha Real" ja no té lletra.

Cargando
No hay anuncios

Durant l’acte, tots els presents han escoltat els himnes dels tres països des de la llotja del teatre, però, quan ha sonat l'espanyol, les autoritats italianes han estat advertides de l'error. També la superintendent del teatre, Rosanna Purchia, s'ha disculpat amb els caps d’estat d’Espanya i ha constatat que ha sigut una equivocació en l'organització de l'esdeveniment.

Cada any, Espanya, Itàlia i Portugal organitzen aquesta cimera com a representants de les fundacions que formen la COTEC amb l’objectiu de “reflexionar i dialogar sobre problemes i necessitats comuns a les empreses i economies dels tres països en el context europeu”. És una organització privada “sense ànim de lucre que promou la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i social”.

Cargando
No hay anuncios

El rei Felip VI n'és el president d'honor, i té caràcter internacional des que el 2001 Itàlia es va incorporar a la fundació; Portugal ho va fer el 2003. Per a aquesta edició, el tema central és 'PA 4.0: repensant l'administració pública per a un món digital'.