POLÍTICA
Política16/09/2012

Escolta, Europa: l'hora de parlar de tu a tu amb el món

Un cop constatat el fracàs de l'"Escolta Espanya", el Govern té ara el repte de buscar aliances en la comunitat internacional

Marc Colomer
i Marc Colomer

BarcelonaDes que el poeta Joan Maragall va entonar a finals del s. XIX l''Oda a Espanya', que començava amb l'"Escolta, Espanya" a què tantes vegades ha recorregut el catalanisme polític, els esdeveniments històrics i polítics no han fet més que eixamplar la distància i la incomprensió entre Catalunya i Espanya.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el més que significatiu "Catalunya necessita un estat" que Mas va plantejar a Madrid es certificava també la defunció dels intents de fer que l'estat propi dels catalans fos l'espanyol. Articulava així l'última estrofa del poema de Maragall: "Adéu, Espanya!".

Cargando
No hay anuncios

Ha arribat l'hora d'entonar l'"Escolta, Europa", com avalen l'excònsul del Regne Unit a Barcelona Geoff Cowling, el professor i diplomàtic nord-americà Amber H. Moss i Salvador Garcia, impulsor del Col·lectiu Emma, amb qui l'ARA analitza a qui cal convèncer, les fortaleses i debilitats, i els passos que el país hauria d'abordar.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.

Cargando
No hay anuncios

Al dossier d'aquest diumenge, també trobareu a l'ARA Premium:

  • Entrevista a Graham Watson, president del Partit Liberal Demòcrata Europeu: "Europa ha d'assegurar el dret d'un poble a decidir el seu futur".
  • Dins o fora de la UE, un debat que ja no és tabú.
  • Les veus catalanes a l'Eurocambra: les opinions de Ramon Tremosa, Maria Badia, Santiago Fisas i Raül Romeva.
  • Com ens hem d'explicar al món? Guia per saber com hauríem d'encarar el procés amb: els Estats Units, Alemanya, França, el Banc Central Europeu, l'ONU i els grans mitjans de comunicació.