Política10/06/2014

Roda de premsa de Junqueras i Portabella en ple debat per les primàries d'ERC a Barcelona

Hi ha expectació per saber el paper del fins ara cap de llista després de la pugna de Bosch i Amorós per ser alcaldables

Ara

BarcelonaEn ple debat intern per la candidatura d'ERC a Barcelona, que enfronta ara mateix el diputat a Madrid Alfred Bosch i el vicesecretari general d'ERC i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, el president del partit, Oriol Junqueras, ha convocat aquest dimarts una roda de premsa amb el president del grup municipal, Jordi Portabella. Hi ha expectació per saber quin paper jugarà el fins ara cap de llista d'ERC a les municipals a la capital catalana. La roda de premsa és a les 12 del migdia a la seu d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi Portabella, Alfred Bosch i Oriol Amorós tenen a les mans el fet de decidir si el candidat republicà de Barcelona per a les eleccions municipals del 2015 serà fruit d’un acord de consens o bé si caldrà anar a primàries per triar-lo. D’entrada, només Bosch ha fet públic que vol anar a primàries, però Amorós també ho té decidit. La incògnita és què farà Portabella.

Cargando
No hay anuncios

Aquest dilluns, Amorós va rebutjar l'oferta de Bosch de fer tàndem a l'alcaldia de Barcelona anant de número 2. Amorós no veu el portaveu d'ERC al Congrés d'alcaldable perquè creu que el cap de llista "s'ha de dedicar al 100% a Barcelona". Amorós va subratllar que cal dedicar molt de temps a fer realitat a Barcelona el projecte que pretén Oriol Junqueras per al conjunt de municipis de culminar l'opa al PSC, tal com va avançar l'ARA. "El projecte que volem és unir tota l'esquerra pel dret a decidir, que és majoria a Barcelona", explica Amorós, cosa que implica trobar-se amb "forces i entitats socials" i, per tant, això requereix "coneixement de la ciutat i temps per dedicar a les entitats". Igualment, Amorós apunta que la proposta de Bosch "no és d'unitat, ja que exclou un tercer actor", l'actual president del grup municipal, Jordi Portabella, que encara no va explicitar la seva voluntat de participar a les primàries, tot i que en té ganes.