CRISI FINANCERA

El Parlament investigarà les entitats financeres catalanes

ERC dóna el seu suport a la petició d'ICV-EUiA, SI i C's de crear una comissió a la cambra catalana i el PSC s'hi podria sumar aquesta setmana

Alfons López Tena, Dolors Camats i Albert Rivera, sol·licitant la comissió d'investigació sobre les entitats financeres
Roger Tugas
07/06/2012
2 min

BarcelonaEls grup parlamentari d'ERC ha tancat aquest dijous a la tarda un acord per donar el seu suport a la proposta d'ICV-EUiA, SI i C's de crear una comissió d'investigació sobre les entitats financeres catalanes llançada al matí. El suport d'aquest partit permet la creació immediata de la comissió sense que una majoria del ple del Parlament hi hagi de donar el vistiplau. La negociació s'ha tancat després que, segons fonts republicanes, els altres partits hagin acceptat les condicions d'ERC. El PSC s'hi podria sumar aquesta mateixa setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu d'ERC, Anna Simó, havia reclamat concretar detalls de la comissió abans de demanar-ne la creació, després de conèixer la proposta d'ICV-EUiA, SI i C's, que considerava massa genèrica. En concret, la dirigent republicana volia acotar quatre objectius: tractar-hi les preferents, treure a la llum les retribucions i indemnitzacions dels alts càrrecs de les entitats, investigar les operacions a crèdit d'alt risc i escoltar les conclusions dels consellers del FROB situats en caixes catalanes intervingudes –unes compareixences que CiU i PP ja van vetar–. "Volem que es faci la comissió i sigui útil", havia defensat Simó, que no veu sentit al fet que el Parlament debati sobre Bankia quan la caixa catalana que en forma part, Caixa Laietana, tan sols té un 2% de les participacions. Els primers impulsors de la iniciativa han acceptat aquestes demandes, segons els republicans, i aquest divendres es registrarà al Parlament la petició de comissió, que es podria constituir i començar a treballar abans de l'estiu.

Per la seva banda, la secretària econòmica del PSC, Rocío Martínez-Sampere, s'ha mostrat a favor de la "transparència i retiment de comptes" de les entitats financeres que han rebut fons públics però vol evitar "generar desconfiança" entorn de les caixes. El primer secretari socialista, Pere Navarro, explicitarà divendres les condicions exactes per obtenir el suport del seu partit, una de les quals serà excloure'n les preferents, que ara es comencen a discutir a la comissió d'economia del Parlament amb compareixences demanades pel PSC.

stats