Partits

Nova polèmica d'Aliança Catalana amb el col·lectiu LGBTI

El segon tinent d'alcaldia de Ripoll titlla de "sense cervell inútils per a la societat" els 'drag queens'

2 min
L'Ajuntament de Ripoll amb la bandera gai

BarcelonaNomés onze dies després de ser investida alcaldessa, el 28 de juny del 2023, Sílvia Orriols penjava la bandera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament de Ripoll amb motiu del Dia de l'Orgull Gai en un gest que ha tornat a repetir aquest any. En la seva croada contra l'islam, la presidenta d'Aliança Catalana ha defensat les reivindicacions del col·lectiu LGBTI assenyalant que els països musulmans persegueixen els seus membres. Al seu partit, però, no tothom ho té tan clar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fins fa ben poc alcalde provisional de Ribera d'Ondara, Albert Puig, va presentar al setembre la seva renúncia a l'acta de regidor després que la formació d'extrema dreta li demanés que fes un pas al costat per fer unes declaracions homòfobes a les xarxes, en què titllava de "càncer" el col·lectiu LGBTI. La renúncia de Puig ha provocat que el partit es quedi sense representació en aquesta localitat de la Segarra perquè el número 2 de la llista, Antonio Fernández, ha decidit ser regidor no adscrit perquè no vol representar el partit d'Orriols.

Ara, però, la polèmica ha esclatat amb un membre del mateix govern municipal de Ripoll. El regidor i segon tinent d'alcaldia, Guillem Barranqueras, ha fet una piulada contra la comunitat LGBTI en què titlla els drag queens de no tenir cervell i ser "inútils per a la societat". El missatge és una resposta a una imatge d'un espectacle amb una drag queen que fa veure que serveix vi des dels seus genitals al públic.

ERC i Alternativa per Ripoll, formació vinculada a la CUP, ja han exigit responsabilitats a l'executiu d'Orriols després de la piulada del segon tinent d'alcaldia. Els republicans han denunciat i condemnat "el tuit LGTBI-fòbic" de Barranqueras i han reiterat que "aquests comportaments s'han d'erradicar de la nostra societat" reafirmant el seu compromís amb "els valors d'inclusió, respecte i igualtat".

Per la seva banda, els cupaires han lamentat que el partit d'Orriols expulsés recentment l'alcalde de Ribera d'Ondara per piulades contra la comunitat LGBTIQ+ mentre que a Ripoll "no s'ha dit res" sobre aquesta del segon tinent d'alcaldia. "Condemnem enèrgicament actituds LGBTIQ+fòbiques i n'exigim responsabilitats", han conclòs, i han assegurat que no és la primera vegada que fa comentaris ofensius contra aquest col·lectiu.

L'alcaldessa avala el regidor

En declaracions a l'ACN, l'alcaldessa Sílvia Orriols ha evitat fer cap crítica i ha donat la raó al regidor: "No s'assenyala el col·lectiu homosexual sinó que denuncia la teatralització absurda de determinats individus que no contribueixen a la plena normalització de l'homosexualitat o la transsexualitat". En aquest sentit, ha assegurat que aquest tipus d'espectacles amb drag queens "condueixen a la visió errònia de vici i perversió que hi ha encastada malauradament a la societat".

Posteriorment, en una piulada en resposta a la notícia publicada per l'ARA, Orriols s'ha expressat en la mateixa línia: "Un drag queen que fa veure que serveix vi amb el penis no ajuda precisament a normalitzar el col·lectiu LGTBI, sinó a denigrar-lo", ha afirmat sense qüestionar els termes amb què s'ha expressat el seu company de files.

stats