Eleccions municipals

De tenir l'alcaldia a quedar-se sense representació: el primer fracàs d'Aliança Catalana

El partit islamòfob perd el tercer bastió i ja només té regidors a Ripoll i Manlleu

2 min
Albert Puig, després de ser investit alcalde

BarcelonaDesprés de Ripoll, Ribera d'Ondara es va convertir en el segon municipi on Aliança Catalana va ostentar l'alcaldia. La va assolir després que al març prosperés la moció de censura que va impulsar Acord per la Ribera, formació vinculada a ERC, amb l'únic regidor de la formació islamòfoba, Albert Puig, que es va convertir en l'alcalde provisional mentre la republicana Elisabet Jové, que va ser expulsada del partit pel pacte, estava de baixa per maternitat. Les coses, però, no han acabat com s'esperava la direcció d'AC, que va donar suport a Puig quan va assolir l'alcaldia amb la presència fins i tot de la seva presidenta, Sílvia Orriols, a l'ajuntament d'aquesta localitat de la Segarra. De tenir l'alcaldia durant sis mesos, Aliança Catalana ha passat a quedar-se sense representació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al setembre, l'alcalde accidental, Albert Puig, va presentar la seva renúncia a l'acta de regidor després que la formació d'extrema dreta l'expulsés per fer unes declaracions homòfobes a les xarxes, en què titllava de "càncer" el col·lectiu LGBTI. En una publicació a X, Puig deia que plegava per "l'assetjament mediàtic, denúncies i persecucions" i per preservar la família. "Aliança Catalana defensarà sempre els drets i interessos dels catalans, independentment de la seva sexualitat", va reblar en una piulada Orriols per justificar l'expulsió de Puig, que no ha estat mai militant del partit d'extrema dreta. Tampoc ho és cap dels altres set membres de la candidatura ni els dos suplents que tancaven la llista de Ribera d'Ondara a les eleccions, que va cuinar el mateix Puig.

Els lligams de l'exalcalde amb els membres de la candidatura ha fet que el número 2 de la llista, Antonio Fernández Vargas, hagi decidit que no representarà el partit d'Orriols i serà regidor no adscrit. "El partit s'ha portat molt malament amb mi i ell no en vol saber res tampoc. I el partit també se n'ha desmarcat", explica Puig. De fet, en l'escrit que el secretari d'organització, Oriol Ges, ha enviat a la secretaria de l'Ajuntament, al qual ha tingut accés l'ARA, informa que "Aliança Catalana no vol tenir cap mena de relació" amb el nou edil "ni amb les seves futures actuacions", i reclama la seva baixa del partit. Aliança es queda, doncs, amb l’alcaldia de Ripoll i el regidor de Manlleu, Roger Saborit.

stats