Eleccions municipals

Cunyat contra cunyat: la família de Junqueras s'enfronta a les urnes al poble de Salvador Illa

La dona del líder independentista també forma part de la llista d'ERC i competeix amb al seu propi germà, que encapçala un nou partit a la Roca del Vallès

BarcelonaPSC i ERC, amb el permís de Junts, es disputaran el 28 de maig ser la primera força municipalista. Salvador Illa i Oriol Junqueras hauran d'estar pendents dels resultats de molts municipis durant la nit electoral, però si hi ha un punt del mapa que tots dos tenen marcat en vermell és la Roca del Vallès. Per al primer secretari del PSC aquest municipi del Vallès Oriental té un valor especial perquè és d'on ell va ser alcalde entre el 1995 i el 2005 –només una moció de censura el va fer fora uns mesos fins que va recuperar l'alcaldia–. Per al president d'Esquerra, el que passi a la Roca no només serà clau per saber si els republicans hi seguiran governant, sinó també perquè en pot dependre la pau dels seus dinars familiars: el 28-M els seus dos cunyats i la seva dona s'enfronten a les urnes.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marcel Bramona, germà de la seva dona, ha decidit presentar batalla contra els republicans –que governen amb Junts– encapçalant la candidatura d'un nou partit, Sumem la Roca, que neix fruit del descontentament amb l'actual executiu i amb l'objectiu de donar veu a les associacions veïnals i les entitats. "Fa massa anys que tenim el mateix govern, necessitem un canvi", defensa. El cunyat de Junqueras tindrà davant seu el republicà Albert Gil, que governa des del 2015 i opta a la reelecció, però també la seva germana, Neus Bramona, que és militant d'ERC i que tornarà a ocupar un lloc simbòlic a la llista després de fer-ho al penúltim lloc en les últimes eleccions i tancar la llista el 2015. Curiosament, també hi serà, i en un lloc capdavanter, el seu altre cunyat, el marit d'Imma Bramona, Francesc Riera, que ja va anar de número 7 el 2019 i es va quedar a només 6 vots d'aconseguir l'acta de regidor.

Cargando
No hay anuncios

Marcel revela que no va comunicar a ningú de la família que es presentaria a les eleccions, malgrat que és el primer cop que fa el salt a la política. Se'n van assabentar quan van veure la pancarta que va penjar a l'antiga fusteria de la família, que està just al costat de casa de la seva germana, que viu a Sant Vicenç dels Horts, però encara està empadronada al municipi vallesà. "Mai parlem de política, separem el que és la família dels temes polítics", comenta en Marcel. Admet que la seva germana el va avisar que seguiria votant Esquerra. "Em va dir que no em votaria", assenyala resignat. Tampoc amaga que no és partidari que Catalunya es converteixi en un estat: "No soc independentista i no em sento representat per aquest moviment perquè no és realista". I, a tall d'exemple, subratlla que mai ha assistit a una manifestació durant el Procés, ni tan sols a les protestes per l'empresonament de Junqueras i la resta de líders independentistes.

"Protestar és una bajanada", etziba. L'actual batlle considera que és "casualitat" que un dels seus rivals a les urnes sigui el cunyat de Junqueras. "La ideologia no hi entén de famílies", subratlla Gil per treure ferro a la coincidència. Sobre la inclusió de la dona del líder d'ERC a la llista, l'alcalde defensa que és una "roquerola convençuda". "Aquí l’Oriol és la parella de la Neus. És al revés del que passa a fora", afegeix.  

Cargando
No hay anuncios
Junts denuncia a la Junta Electoral la llista d'ERC de Pineda on concorre Janina Juli, dona d'Aragonès
  • <p>Junts per Catalunya i Junts per Pineda de Mar han denunciat a la Junta Electoral la llista d'ERC al municipi del Maresme, encapçalada per la diputada Mònica Palacín i on concorre com a primera suplent, Janina Juli, dona del president Pere Aragonès. La formació de Laura Borràs ha adoptat aquesta decisió per "l'ús irregular" de les sigles de Junts x Pineda per part dels republicans en el nom de la seva candidatura a les eleccions municipals. La coalició entre aquestes dues formacions detalla que van registrar el nom de Junts per Pineda l'any 2018 i que ERC va utilitzar aquesta marca als comicis del 2019, però que aleshores no va actuar perquè entenia que el feia servir com a derivada de Junts pel Sí, fet servir "arreu de Catalunya anteriorment". </p><h1><br></h1><p><br></p>