Eleccions municipals

Colau fitxa l'actor Eduard Fernández per al seu anunci electoral

El vídeo compara el rebuig inicial a canvis com prohibir el tabac als hospitals i les superilles

2 min
Eduard Fernández en un moment del vídeo

Barcelona"I un dia algú va decidir no fumar més als hospitals. I al principi va costar. Passa amb tot el que és nou, que sovint t'adones que és bo quan deixa de ser nou". La reflexió la fa l'actor Eduard Fernández, primer, des del llit d'un hospital i, després, des d'una de les taules d'escacs de la superilla de Sant Antoni, en una al·legoria clara sobre les crítiques inicials als canvis urbanístics. És l'espot electoral d'Ada Colau per intentar revalidar l'alcaldia de Barcelona, rodat entre els carrers pacificats de Sant Antoni i el gran parc de la plaça de les Glòries. I amb Eduard Fernández, que ja va firmar un manifest a favor de Colau el 2019 i que ara col·labora desinteressadament en l'espot, com a protagonista.

Al vídeo, l'actor elogia "la gent i les ciutats que obren camí" i dona exemples del paper pioner de Barcelona, com la vaga de la Canadenca, el projecte d'Ildefons Cerdà per dissenyar l'Eixample o la primera manifestació de l'Estat pels drets de les persones LGTBIQ+. "I un dia –continua– aquesta ciutat va escollir la seva primera alcaldessa: Ada Colau", a qui defineix com a "activista i feminista". I és en aquest punt on pren la paraula la candidata dels comuns, per treure pit de la feina feta els últims vuit anys en aspectes com la inversió en habitatge o la pacificació de carrers. "I els canvis que hem fet ja es poden veure i tocar. Hi ha qui vol tornar enrere, nosaltres volem continuar endavant", defensa.

L'espot, que es podrà veure a partir de demà, està produït per la productora catalana Canada, que ha produït clips com Malamente de Rosalía o Physical de Dua Lipa, i que ha treballat amb noms com Beck, Jarvis Cocker o Phoenix, entre molts altres.

stats