Eleccions municipals

Sandra Ramos: "El cas Inipro no ens va llastar a les eleccions del 2019 i no ho farà a les del 2023"

Cap de l'oposició a Tarragona (PSC)

BarcelonaSandra Ramos porta les regnes del PSC a l’Ajuntament de Tarragona després del pas al costat de qui va ser-ne alcalde durant dotze anys, Josep Fèlix Ballesteros, que manté l’acta de regidor.

Tres anys des de la victòria amarga del 2019 que no els va permetre governar. Quin diagnòstic en fan?

— El Procés estava en un punt calent i hi havia una mobilització important del vot independentista. També són dotze anys de govern [del PSC] i la gent a vegades vol canvis. Nosaltres algunes coses segurament les hauríem pogut fer millor.

Cargando
No hay anuncios

Els Jocs Mediterranis van projectar la ciutat, però van donar problemes. Van causar desgast?

— Hi havia una oposició ferotge cap a un esdeveniment que ha deixat unes instal·lacions per a Tarragona de les quals la ciutat treu pit, inclòs el govern actual. ¿El fracàs dels Jocs què és: el que va passar a la inauguració o a la clausura? Hi va haver una projecció increïble de la ciutat.

Cargando
No hay anuncios

Com ha canviat la ciutat amb l’alcalde Ricomà?

— El municipi s’ha aturat bastant. S’ha perdut el cap on anem o el que volem que sigui Tarragona. Més enllà d’asfaltar dos carrers, posar tres fonts i dos parcs infantils, hi ha una manca absoluta de model. Aquests anys s’han caracteritzat per la improvisació.

Cargando
No hay anuncios

Als comicis de l’any que ve tindran de candidat Rubén Viñuales, exregidor de Cs. És una esmena al que ha fet el PSC fins ara?

— Ricomà era d’Unió abans de ser d’ERC, i el regidor d’Hisenda, Jordi Fortuny, era del PSC. Avui en dia no sé jo si aquestes coses són rellevants. El Rubén és una persona molt coneguda a Tarragona i la seva trajectòria a Ciutadans diu que no era dels més correligionaris amb la línia oficial. No ha canviat res; el projecte és el nostre projecte, el del PSC. El partit queda per sobre de les persones.

Cargando
No hay anuncios

Hi ha molta fragmentació del vot a Tarragona. El PSC té prioritats a l’hora de pactar?

— Traient Vox, que ens agradaria molt que no entrés però molt han de canviar les coses perquè no sigui així, i traient la CUP, que seria l’altre extrem, crec que s’ha de governar, i en aquest mandat hem après que els governs estables són necessaris. 

Cargando
No hay anuncios

Si ho entenc bé, traient Vox i la CUP, poden parlar amb tothom?

— Hem de parlar amb tothom, tothom hauria de parlar amb tothom. Un dels grans problemes que ha tingut l’equip de govern és el fet de tancar-se i donar l’esquena a la majoria de l’oposició. 

Cargando
No hay anuncios

Per tant, no estan trencats tots els ponts amb ERC?

— És irresponsable trencar ponts. També ERC és molt més que les persones que ara la representen. No pots dir mai amb Esquerra, mai amb aquests, mai amb els altres. 

Cargando
No hay anuncios

L’exalcalde Ballesteros seurà al banc dels acusats pel cas Inipro de presumpte desviament de diners. Això serà una llosa a les eleccions?

— Aquest cas no és nou d’ahir i quan es va presentar el senyor Ballesteros el 2019 aquest cas ja estava obert i va guanyar les eleccions. Hem fet reunions amb entitats de tot tipus i mai ningú ens ha preguntat per això.

Cargando
No hay anuncios

Però s’hauria pogut fer alguna cosa millor en aquest cas?

— El cas està sustentat en una errada administrativa. És un concurs que no es podia prorrogar i es va fer. Això es podria haver fet millor, però és un tema administratiu. Esperem que la justícia resolgui el més aviat possible. Si la pregunta és "això ens llastarà?", no, no ens llastarà. Ja no ho va fer el 2019 i no ho farà el 2023.