Eleccions municipals

Roger Bosch: “Els atemptats van fer que el discurs xenòfob tingués un altaveu”

Cap de l'oposició a Ripoll (ERC)

F.M.

RipollRoger Bosch (Ripoll, 1986) ha exercit de cap de l’oposició a Ripoll l’últim mandat. No serà el candidat d’ERC a les municipals, en les quals veu els republicans guanyant l’alcaldia.

Com va viure Ripoll el 17-A?

—  Amb un doble dol. Estaven atemptant a Catalunya i, a més, qui ho feia eren veïns de Ripoll.

Cargando
No hay anuncios

S’ha recosit la ferida?

— Feina se n’ha fet. Sí que és cert que quan passen coses així molta gent s’atreveix a verbalitzar coses que pensava del col·lectiu marroquí. Una part important de la regidoria de Sílvia Orriols (Aliança Catalana) és fruit dels atemptats. El discurs més xenòfob ha agafat un altaveu.

Cargando
No hay anuncios

Quin és el balanç de l’alcaldia de Munell?

— Immobilisme. Quan comença el mandat el 2011 és quan comença la crisi i els primers quatre anys tenia poc marge. Puc entendre aquests quatre, no els altres vuit. Ripoll no ha evolucionat, no s’ha potenciat el que ja té, i això que es va trobar molta feina feta.

Cargando
No hay anuncios

Què ha de potenciar Ripoll?

— L’alcalde ha sigut obsessiu dient que les empreses salven els pobles. No ho hem d’aparcar, però s’ha de tornar a posar en valor la societat, des de les entitats, els botiguers, els autònoms. L’Ajuntament no ha de ser el que acabi sempre liderant projectes, sinó que ha d’estar al darrere perquè els projectes surtin de la societat.

Cargando
No hay anuncios

Què ha fet malament ERC per no recuperar l’alcaldia?

— Al final la política és cíclica, i segurament era un cicle que s’acabava. Sí que és cert que quan fas coses també molestes.

Cargando
No hay anuncios

Objectiu electoral?

— Guanyar. A les primeres files dels actes fa massa anys que hi ha els mateixos.

Cargando
No hay anuncios

Amb qui pactaríeu per governar?

— No pactaríem amb l’extrema dreta. Amb la resta tot es pot parlar.