Política08/11/2019

La Junta Electoral no prohibeix les concentracions del Tsunami en la jornada de reflexió

Insta el Govern a garantir la "neutralitat" en totes les mobilitzacions

Ara

BarcelonaLa Junta Electoral Central (JEC) ha xutat la pilota endavant respecte els actes convocats pel Tsunami Democràtic en la jornada de reflexió d'aquest dissabte i no veu motius per prohibir-los preventivament, tal com li demanava el PP. En un acord fet públic aquest vespre, la JEC recorda que "no té competències per prohibir de manera prospectiva i amb caràcter general la realització de qualsevol acte o manifestació durant la jornada de reflexió i la de votació". És, de fet, la doctrina que defensa el Tribunal Constitucional.

Cargando
No hay anuncios

En tot cas, la JEC insta la Generalitat a "adoptar les mesures necessàries per garantir l'absoluta neutralitat en els espais públics", en particular per evitar que "les concentracions o manifestacions que continguin lemes, símbols, proclames o actuacions en defensa d'idees o propostes exclusivament defensades per algunes candidatures". En la jornada de reflexió no es pot demanar el vot ni fer cap acte públic que pugui ser interpretat com a propaganda electoral. Aquest dissabte, les juntes electorals provincials "vetllaran per l'estricte compliment d'aquestes garanties".

Tsunami Democràtic ha convocat actes a les quatre demarcacions catalanes, principalment a les places, on proposa una àmplia oferta d'actuacions i concerts. La plataforma ha fet una crida a través de les xarxes a "desobeir" la Junta Electoral, tot i que de moment no hi ha res a desobeir. Tant JxCat com ERC i la CUP han anunciat que estaran representats en els actes del Tsunami.

Cargando
No hay anuncios

Més enllà de la jornada de reflexió, el Tsunami ha anunciat que durant els tres dies posteriors a les eleccions plantejarà l'acció més important que ha convocat fins ara, tot i que encara no n'ha donat detalls.