Eleccions al Parlament

Vox carrega contra la immigració a l’inici de campanya

L'extrema dreta espanyolista busca mantenir els seus resultats amb una campanya marcada pels discursos d'odi

ARA

BarcelonaL'extrema dreta espanyolista de Vox ha apostat per vincular immigració i delinqüència, en un clar exemple de discurs d'odi, en el primer acte de campanya per a les eleccions del 12-M. El secretari general de Vox i cap de llista a les catalanes, Ignacio Garriga, ha afirmat que "els catalans tenen ganes de sortir al carrer sense por de ser violats i assaltats i que volen una formació que els defensi".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els estudis del CEO situen la seguretat i la delinqüència com les preocupacions setena i novena dels ciutadans catalans, respectivament, i informen que la taxa de criminalitat a Catalunya ha caigut un punt entre el 2000 i el 2021 coincidint amb una multiplicació per set del nombre d'estrangers. 

Cargando
No hay anuncios

Més enllà d’això, Garriga ha fet una crida a fer una “gesta històrica”, i ha afirmat que el 12-M hi ha una "oportunitat de construir una alternativa d'esperança" per "deixar enrere dècades de polítiques separatistes". També s’ha referit a la possible decisió de dimitir del president espanyol, Pedro Sánchez, i ha assegurat que “hauria d’haver dimitit fa molts anys”, barrejant entre els motius el “tancament il·legal” de la pandèmia, suposats pactes amb ETA i la negociació de l’amnistia.

Vox va quedar per davant del PP als comicis del 2021 a Catalunya, una situació que allunyen totes les enquestes publicades fins ara, que els situen per darrere i amb un màxim de nou diputats, dos menys que actualment.