Eleccions catalanes

"Votar perquè no guanyi l’Illa no és l’1-O": la direcció de l'ANC reivindica la llista cívica

Paluzie defensa que el projecte ha fet que es parli d'independència i no només de repressió

2 min
Feliu i Bertran, en l'acte central de la llista cívica a Barcelona

BarcelonaA les portes que s'obrin les votacions aquesta mitjanit, la presidenta, Dolors Feliu, i el coordinador de la Comissió d'Estratègia i Discurs, Uriel Bertran, han aprofitat l'acte central a Barcelona per reivindicar la necessitat que la llista cívica tiri endavant per fer efectiva la DUI. "Votar perquè no guanyi l’Illa no és l’1-O", ha etzibat Bertran per assenyalar que l'independentisme no pot continuar votant "amb una pinça al nas" o "quedant-se a casa", com ha passat en les darreres conteses electorals. "No us fiqueu en política ens diuen, però no vam néixer per fer la Diada, sinó per fer la independència", ha afegit. Així, ha avisat què pensen fer si de la llista cívica depèn la investidura del proper president de la Generalitat. "El dia que s'investeixi el president es declararà la DUI", ha sentencia Bertran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia s'ha expressat Feliu, que ha denunciat els pactes de Junts o ERC amb el PSOE o dels republicans amb el PSC a la Diputació o per aprovar els pressupostos aquesta mateixa setmana. Tot plegat per denunciar que l'independentisme no té en el seu horitzó la independència: "Els partits independentistes ara pacten amb l'Estat, pidolen traspassos que no arribaran mai i pacten amb partits unionistes com el PSC per segon any consecutiu". "Si segueixen transitant per l'autonomisme, el PSC cada cop serà més fort", ha augurat.

Davant dels qui els acusen de dividir el vot independentista amb una nova candidatura, Feliu ha apel·lat a la gran bossa de votants que se senten "orfes" i que han deixat de votar: "Anem a recuperar vots, és gent que no té paraigua i que ja no vota ERC, Junts o la CUP", ha dit la màxima representant de l'entitat davant de les gairebé 300 persones que omplien una de les sales de l'Ateneu Barcelonès.

Els assistents a l'acte de l'ANC

Paluzie entra en campanya

La seva antecessora en el càrrec, Elisenda Paluzie, que fins ara no s'havia pronunciat sobre la llista cívica, ha entrat en campanya per valorar la importància d'aquest projecte sense demanar explícitament el vot a favor. "Sigui quin sigui el resultat de la consulta, el secretariat actual ha aconseguit reactivar les bases de l’Assemblea i posar la independència al centre, i no només la repressió, que monopolitza l’agenda dels partits", ha dit en un missatge llegit per membres de l'entitat. Paluzie ha subratllat que van ser els socis els que van impulsar el projecte de la llista cívica després de veure com els partits "desaprofitaven miserablement el 52% de vot independentista al Parlament" i ha citat Joan Mollà, el soci que va posar la primera pedra de la candidatura, en aquest camí que comença aquesta mitjanit.

stats