Rioja o Priorat? Endevina quins són els vins preferits dels candidats

Aragonès i Puigdemont no es mullen i trien un "vi català" però Carrizosa no té problema a dir que ell és "de rioja"

2 min

BarcelonaLa cultura del vi ha crescut tant els darrers anys que la tria de l'ampolla que portarem quan se'ns convida a sopar s'ha convertit en un repte, perquè se'n poden fer múltiples lectures i és una mena d'examen. Aquest mateix examen hem volgut fer als candidats a les eleccions del 12 de maig, i els resultats, d'alguna manera, defineixen els candidats. Així, per exemple, Salvador Illa, que va al capdavant a les enquestes, no dubta i aposta per un vi que mai falla, "Camins del Priorat", un vi d'autor d'Álvaro Palacios que combina diferents varietats de la comarca vinícola per excel·lència i que costa al voltant de 25 euros l'ampolla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, els seus perseguidors, Carles Puigdemont i Pere Aragonès, conscients que es juguen molts vots a comarques i que aquest és un terreny relliscós, no es mullen i opten per dir només que seria un "vi català". Aragonès sí que demostra un cert coneixement (recordem que és aficionat a la cuina) quan especifica que seria una "garnatxa negra", la varietat més de moda els darrers anys.

Dels Països Catalans a Cadis

Jéssica Albiach confessa que no en sap però es deixa aconsellar per la seva mare, que és aficionada a un vi negre de la bodega de Vicente Gandia d'Alacant, que té el sonor nom de Con un Par i que està elaborat amb la varietat monestrell, típica del sud valencià. Pel que fa al blanc, Albiach surt dels Països Catalans i opta per un vi de la bodega Barbadillo, de Sanlúcar de Barrameda, a Cadis. Un clàssic que no falla. La representant de la CUP, Laia Estrada, demostra tenir més cultura de vi i es decanta per un montsant o un priorat en el cas dels negres i un terra alta en el cas dels blancs.

Els candidats de PP i Cs, Alejandro Fernández i Carlos Carrizosa, coincideixen en una cosa: el vi negre que trien no és català (s'agraeix la sinceritat), però discrepen de la denominació d'origen. Carrizosa no té problema a dir que ell és "de rioja", mentre que Fernández és més sofisticat i opta per un ribera del duero, "Pago de Carraovejas o semblant", especifica. En els blancs, Fernández demostra més olfacte polític que Carrizosa i tria un penedès, mentre que el candidat de Ciutadans elegeix un somontano, un Viñas del Vero de la varietat gewürztraminer.

stats