El PP crida a votar perquè no governi Puigdemont

Alejandro Fernández demana aprofitar "l'oportunitat històrica" per enviar l'independentisme a l'oposició

2 min
El candidat del PP el 12-M, Alejandro Fernández, amb Manu Reyes, Cuca Gamarra i Dolors Montserrat.

CastelldefelsUna dècada ha hagut de passar perquè el PP pugui tornar a aixecar el cap a Catalunya. I per donar el tret de sortida de la campanya del seu anhelat ressorgiment han escollit un bastió com Castelldefels, on governa Manu Reyes, el seu número dos per Barcelona. Després dels pírrics tres escons del 2021, el 12 de maig els populars esperen més que triplicar els resultats electorals i esdevenir quarta força del Parlament de la mà d'un candidat, Alejandro Fernández, que ha estat clar en el seu discurs: “Tenim una oportunitat històrica”, ha dit davant de 300 assistents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha reivindicat el partit com “la bandera de la llibertat a Catalunya”, i ha recordat als ciutadans que és “factible” enviar l'independentisme a l'oposició. “Acabar amb el Procés serà acabar amb la decadència”, ha reblat. Fernández, que ha convidat Sánchez a dimitir amb Puigdemont després de la carta, ha estat acompanyat del batlle i sota l'atenta mirada de la presidenta del comitè de campanya, Dolors Montserrat, que no hi ha intervingut, i de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. No ha comptat amb la presència d'Alberto Núñez Feijóo, tot i que hi serà molt present els pròxims quinze dies. Qui sí que hi ha assistit és la secretària general del PP estatal, Cuca Gamarra, que ha demanat directament el suport dels votants socialistes com a “vot útil” constitucionalista, mentre que ha lamentat que Sánchez “demonitzi mitja societat”. Reyes, per la seva banda, ha avisat que si la gent no vota, “governarà Puigdemont” o Salvador Illa, “que és el mateix”.

Els dards del presidenciable català s'han concentrat tant en l'independentisme com en el socialisme, però ha apel·lat a una nova etapa en què volen ser decisius, tot i que les enquestes com a màxim auguren que puguin ser clau per fer president Illa. En aquesta ocasió plantegen una campanya en positiu i això es reflecteix en els lemes i el cartell de campanya, que s'ha presentat aquest vespre. L'eslògan de precampanya, “Volem una Catalunya de primera”, és el que acompanya “El teu vot ho canvia tot”, en què es combina el català de la primera frase i el castellà de la segona, amb un reflex del bilingüisme que vol reflectir, si bé tots els discursos han estat en castellà.

Castelldefels és el lloc escollit perquè, juntament amb Badalona, és l'exemple del model que el PP vol defensar per a aquests comicis. L'acte d'aquest vespre a la localitat costanera del Baix Llobregat ha estat precedit de la manifestació d'aquest matí en què ha participat una delegació del PP encapçalada per Fernández per defensar la Policia Nacional i oposar-se a la resignificació de la comissaria de Via Laietana, centre neuràlgic de tortures durant el franquisme.

Presència estatal a la campanya

Precisament, el dirigent del PP, Alberto Núñez Feijóo, es bolcarà en la campanya de les eleccions catalanes amb la seva participació durant vuit dies, en què protagonitzarà actes i l'acompanyaran altres polítics estatals i regionals com la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, o el president andalús, Juan Manuel Moreno Bonilla. Aprofitant la força a tot Espanya pretenen trepitjar el màxim territori possible i exposar el seu model de “llibertat”, i deixar enrere la “decadència” del Procés. Tot i que la dinàmica del partit és positiva, la formació s'encomana a la prudència, tenint en compte que venen dels 3 diputats del 2021 i dels 4 del 2017.

stats