El PP aspira a quadruplicar resultats i liderar la dreta espanyolista

Els populars, que ara són l'últim grup de la cambra, pretenen sortir de la travessia pel desert a Catalunya

2 min
Els populars Alberto Núnez Feijóo i Alejandro Fernández en l’acte d’ahir a Mataró.
12-M Eleccions a Catalunya: com hi arriben els partits i què n'esperen Desplega
ERC
Esquerra: retenir la presidència o ser clau per governar
Junts
Puigdemont: a la recerca de superar ERC i atrapar el PSC
PSC
Salvador Illa, el repte de guanyar i ser investit
CUP
Girar full a les últimes patacades electorals per tornar a ser decisiva
Comuns
Els comuns posen a prova a les urnes el seu 'no' als pressupostos
PP
El PP aspira a quadruplicar resultats i liderar la dreta espanyolista
Vox
Vox preveu consolidar-se i normalitzar-se del tot a Catalunya
Ciutadans
Ciutadans es juga la desaparició del Parlament
Aliaça Catalana
L'extrema dreta independentista aspira a entrar al Parlament
Alhora
Alhora, l'intent de Ponsatí d'esmenar el "processisme"

Han hagut de passar set anys perquè el PP pugui abandonar la travessia pel desert i aspiri a liderar la dreta espanyolista: passar dels seus tres diputats actuals al Parlament –que el mateix Alejandro Fernández havia ironitzat que caben en un taxi– a quadruplicar-los fins a més de la desena, segons auguren els sondejos. Ara opten a disposar de “la clau de la política catalana” i condicionar una eventual investidura no independentista. És a dir, de Salvador Illa. Tot i que en tota la campanya han expressat desconfiança envers el PSC i han carregat contra els socialistes per l’amnistia i l’aliança a l’Estat amb els sobiranistes, si els números donessin, Fernández també està obert a pactar amb Illa amb una condició: posar fi a tots els pactes amb els partits independentistes, començant per l’executiu espanyol. De fet, el precedent d’ajudar un socialista per fer front comú contra l’independentisme és recent, amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, per evitar l'alcaldia de Xavier Trias. Ara diuen que la situació és diferent, però tot dependrà d’una aritmètica que pot ser enverinada, segons les enquestes.

Precisament, els estudis demoscòpics li han pronosticat un gran creixement al PP, ja que provenen de tenir-ne només tres el 2021 i quatre el 2017. Ara la mala època sembla haver passat a la història, però també tenen el repte de superar Vox i liderar l’espai de la dreta espanyolista, cosa que els sondejos no deixen gens clar, ja que la demoscòpia els situa frec a frec. Compten amb el bon precedent de les eleccions estatals del 23-J, on van aconseguir un 13,34% del vot, sis punts més que Vox. En tot cas, des del partit veuen amb cautela les enquestes, ja que tenen molt present que el 2021 no van veure a venir la patacada.

La seva campanya s’ha centrat en la contraposició de l’Espanya de Pedro Sánchez i els independentistes a la que pot representar Alberto Núñez Feijóo –que ha estat molt present a Catalunya–, i sobretot, han clamat per posar fi al Procés. Fernández s’ha aferrat a l’ala dura del partit –com Isabel Díaz Ayuso–, alhora que ha apostat per perfils de gestió portant presidents autonòmics a Catalunya.

Les perspectives del PP
  • -8

    Si baixa dels 7 diputats, serà un fracàs.

  • 10-7

    Entre 7 i 10 diputats seria un resultat correcte sempre que se situessin per davant de l'extrema dreta de Vox.

  • +10

    El PP va obtenir 3 diputats el 2021 i obtenir-ne més de deu seria un èxit perquè quadruplicarien resultats, sobretot si aconsegueixen superar Vox.

12-M Eleccions a Catalunya: com hi arriben els partits i què n'esperen
Vés a l’ÍNDEX
stats