Nit electoral a ritme de cúmbia i reggaeton

La música sona emprenyadora a ritme de cúmbia i reggaeton. Hi ha parades de venda de menjar i d’altres de roba i artesania. I sobretot molta gent: alguns ballen, altres riuen, canten, beuen, mengen… Allò és una festa. “Celebrem que el buc Gloria de l’armada colombiana ha atracat a Barcelona coincidint amb el desè aniversari de la mort de Gabriel García Márquez. És un homenatge a l’escriptor”, diu un jove colombià a crits, per fer-se sentir malgrat la música. Tanta eufòria no té res a veure aleshores amb l’augment sideral d’escons del Partit Popular, tot i que la festa se celebra just davant del lloc on la formació conservadora segueix l’escrutini de les urnes, al selecte Hotel Eurostars Grand Marina, al Moll de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dins de l’hotel, el brogit del món queda ofegat per les notes d’un piano que una dona fa estona que toca a la cafeteria de la primera planta. Els turistes hi sopen aliens a les votacions de Catalunya. Molts estan vermells com pebrots pel sol d’aquest cap de setmana. Als periodistes també els han concentrat a la primera planta, però dins d’una sala on sona un fil musical amb la sintonia del PP que ha estat foradant les oïdes dels reporters durant tota la santa nit, excepte quan ha aparegut un representant del partit per valorar els resultats de les eleccions.

Cargando
No hay anuncios

A dos quarts de deu de la nit, treuen per fi alguna cosa per sopar: una bossa per a cada periodista amb un parell de minientrepans, fruita i brioixeria industrial. Però no n’hi ha prou per a tothom i alguns informadors es queden sense menjar. Després porten unes quantes bosses més, però comptades.

“Ja ens tocava celebrar alguna cosa”, comenta un interventor del PP, quan el recompte evidencia que la formació ha multiplicat per cinc la seva representació al Parlament. Comencen els petons, les abraçades... “Cal posar la música!”, exclama una interventora. “Sí, la música”, insisteixen altres. El cap de llista, Alejandro Fernández, és rebut amb un eixordador aplaudiment dels seus seguidors a la sala de premsa i comença a sonar a tota castanya la cançó amb què el PP ha acompanyat tota la seva campanya.Volem, volem, volem una Catalunya de primera, diu la tornada. Alguns arrenquen a ballar, i fins i tot hi ha qui intenta fer la conga. Amb tots els respectes, els colombians els donen mil voltes celebrant festes.