Joel Joan fitxa per Clara Ponsatí

L'actor, que havia anunciat que s'abstindria a les catalanes, anirà de número 10 a la llista d'Alhora

2 min
Joel Joan en una imatge recent.

BarcelonaEl projecte polític de Clara Ponsatí i Jordi Graupera va sumant suports. Després que s'anunciés la setmana passada que el cantautor Roger Mas, els escriptors Miquel de Palol i Carlota Gurt o el poeta Narcís Comadira tancarien les llistes d'Alhora, l'actor Joel Joan ha avançat aquest dilluns a El matí de Catalunya Ràdio que serà el número 10 per Barcelona a les eleccions al Parlament. “La Clara és una persona molt sensata que sempre ha defensat el que pensava. No és com els polítics d'ara, i me la crec”, ha dit per justificar que hagi acceptat la proposta d'incorporar-se a la candidatura. "És una de les poques persones que encara no m'han enganyat", ha afegit el també director.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Molt crític amb les tres grans formacions independentistes per no tenir "coratge" per tirar endavant la DUI, Joan no s'ha mossegat mai la llengua a l'hora de carregar contra el que ell considera forces "processistes", i no tenia previst votar en aquests comicis. De fet, ara fa justament un any l'actor anunciava a X que per primer cop s'abstindria a les municipals a la ciutat de Barcelona, on vota. "Els votarà sa puríssima mare", va escriure per no fer enfadar els de Musk, i revelava que també s'abstindria a les catalanes. A les últimes eleccions al Parlament va votar Primàries, subratllant que tant li feia que fos un vot perdut: "Me la sua. El vot útil és una presa de pèl del processisme".

Ara la proposta del tàndem format per Ponsatí i Graupera l'ha fet canviar d'opinió. “Podem fer dues coses: rendir-nos o plantar cara. Plantar cara als nostres, perquè si no tenim la independència és perquè nosaltres no hem volgut”, ha afegit, i ha reconegut que “no serà fàcil que entri”, anant de número 10 en una llista que liderarà l'exconsellera i eurodiputada de Junts.

Tot i els retrets a les grans forces independentistes per no aplicar la DUI, a les últimes eleccions municipals va acabar tancant la llista de Junts a Altafulla, on té una casa al passeig marítim des de fa quatre anys. S'hi va animar perquè considerava que era l'únic partit que feia propostes per salvar la platja, com ara construir un espigó o destinar 100.000 euros anuals a la compra de sorra. Va deixar clar, però, que aquella incursió en el món de la política era simplement per l'amistat que l'unia amb l'anterior cap de llista, Hèctor López Bofill, amb qui és amic des que van compartir aula a l'Escola Súnion de Barcelona. Ara, però, torna a formar part d'una candidatura.

stats