Feijóo: "Avui Ciutadans és el PP"

Els populars també malden per aconseguir suports del PSC des d'un feu socialista com l'Hospitalet

2 min
El candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, i el líder estatal, Alberto Núñez Feijóo.

L'Hospitalet de LlobregatCrida a la mobilització espanyolista, avís als votants socialistes de la "traïció" de Salvador Illa i esperit de Ciutadans. El PP s'ha aferrat a aquestes tres claus en l'acte de final de campanya, celebrat a l'Hospitalet de Llobregat, feu del PSC. De fet, més clar no podia ser el líder estatal de la formació, Alberto Núñez Feijóo: "Avui Ciutadans és el PP de Catalunya", ha assegurat. Amb la promesa de no defraudar-los, ha apel·lat al milió de persones que van confiar en aquest partit el 2017, del qual ha presumit d'haver incorporat ja "a casa". Aquesta claredat respecte a l'absorció ideològica de Cs per part dels populars, volen aprofitar-la per catapultar-se electoralment. Un referent en què ja s'havia emmirallat el candidat al 12-M, Alejandro Fernández, per haver construït "una alternativa al nacionalisme" com va fer l'exdirigent del PP i fundador de Vox, Aleix Vidal-Quadras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte, que ha aplegat alguns centenars de simpatitzants, ha anat a la caça del votant socialista. La localitat ja hi convidava: la segona ciutat del país és un dels municipis inamovibles del mapa polític, on en les eleccions estatals del 23-J Pedro Sánchez va treure el 46,37% dels vots. Però ja en aquells comicis el PP es va recuperar i va ser segona força amb el 15,5% dels vots i va protagonitzar una remuntada de sis punts respecte a quatre anys abans. Per això Feijóo ha afegit que "el PSOE tornarà a enganyar tots els catalans com els ha enganyat durant tants anys" i ha demanat el vot "als que han votat el PSC i no volen que el seu vot vagi a afavorir el separatisme". Un partit que han subratllat que "no pot ser el canvi" perquè està aliat amb l'independentisme i governa la majoria dels ajuntaments.

De la mateixa manera, el número 2 de la llista per Barcelona, Manu Reyes, ha avisat: "Si voteu socialista, dilluns us sentireu traïts perquè no sabreu si el vostre vot va a Puigdemont o Aragonès". Alhora, ha recalcat que queden 48 hores "perquè Sánchez i Puigdemont continuïn rient-se de nosaltres" o perquè hi hagi un "canvi", per "seguir parlant del Procés o perquè parlem dels problemes dels catalans".

Antinacionalisme i reformisme alhora

Com durant tota la campanya, el rebuig al nacionalisme ha sigut la tònica, venut com "la disfressa" de l'independentisme. I això que Feijóo, que ha parlat de "centre reformista" per diferenciar-se de Vox, fins i tot ha demanat el vot a antics votants nacionalistes "cansats de la matraca del Procés". De fet, el polític gallec ha reivindicat el PP com una formació que pot ser "de la majoria de catalans" com és de la majoria de gallecs, tot i que la situació és ben diferent.

La idea que més ha repetit Feijóo ha sigut que el PP "és l'únic que vol posar fi al Procés" i no "aprofitar-se'n per créixer". "El vot als altres ho deixa tot en mans de Puigdemont", ha pronosticat. En aquest sentit, la prioritat del PP aquests comicis és, segons Fernández, "que ningú torni a insultar o tractar com a catalans de segona" els que se senten espanyols. I ho ha fet apel·lant al mestissatge de l'Hospitalet, on van arribar desenes de milers de persones de la resta de l'Estat: "No és l'altra Catalunya, s'assembla més l'Hospitalet a la Catalunya real que la petita i ressentida Catalunya que només és al cap de Puigdemont".

stats