Eleccions al Parlament

Ciutadans es reivindica com l'opció antinacionalista per sobreviure

Carrizosa carrega contra la "manipulació de les enquestes" en l'últim tram de campanya

BarcelonaMentre el líder del PP a l'Estat, Alberto Núñez Feijóo, assegurava que "avui Ciutadans és el PP", el candidat del partit taronja, Carlos Carrizosa, reivindicava el paper de la seva formació com a opció antinacionalista en contraposició a les "traïcions" del PP i el PSOE. De fet, és amb aquest missatge que Ciutadans pretén sobreviure el 12-M. A l'acte de final de campanya, celebrat a l'Hotel Ciutat de Barcelona, aquest divendres es respirava un ambient de comiat. Carrizosa ha carregat contra el seu principal adversari aquest 12-M: les enquestes, ja que cap li dona representació. "Són armes de manipulació massiva", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha aprofitat per repassar la trajectòria de "18 anys de Cs compromesos defensant la llibertat" i ha presentat el seu partit com l'antítesi real de l'independentisme, ja que tant el PSOE com el PP, ha tornat a recordar, han pactat amb els governs nacionalistes de Catalunya. El Pacte del Majestic entre CiU i els populars s'ha convertit, de fet, en un dels missatges recurrents de Ciutadans en aquesta campanya per reivindicar-se com a alternativa real. Així, ha subratllat el valor de no voler canviar mai: "No hem demanat perdó per fer front al pensament únic, ni hem intentat ser acceptats al paisatge ni al club del poder [...]. Hem defensat els drets i llibertats de tots els ciutadans", ha asseverat.

Cargando
No hay anuncios

Després que aquesta tarda anés a la presó de Lledoners per afirmar que és on hauria d'anar Carles Puigdemont "per purgar els seus delictes", també ha definit el 12-M com una mena de plebiscit dins de l'espanyolisme de dretes. Ha presentat la dicotomia entre "lleialtat o traïció": "Si no voleu ser traïts pel PP, hi ha un vot segur i lleial", ha dit sobre Ciutadans, apel·lant al milió de vots obtinguts el 2017, que ara semblen molt llunyans i inabastables.

"Està en la mà dels ciutadans detenir Sánchez i Puigdemont", ha tornat a insistir, i ha deixat clar que "només ho pot fer Ciutadans" perquè el PP "no és de fiar" i Vox "encanta als independentistes perquè és l'aparença de l'Espanya casposa i en blanc i negre". Erigits en "el vot incòmode a l'independentisme", en "el refugi que no té res a veure amb la resta de partits" i que "causa malestar al separatisme", Carlos Carrizosa ha dit adeu a la que pot ser l'última campanya de Ciutadans amb representació al Parlament.