Eleccions al Parlament

Els catalans aposten per l'amnistia i el concert econòmic, segons l'enquesta de l'ARA

La majoria també qüestiona l'actuació dels jutges del Procés

BarcelonaLa incògnita generada per Pedro Sánchez al voltant de la seva continuïtat al govern espanyol ha monopolitzat l'atenció d'aquests primers dies de campanya, però encara hi ha qüestions que, tard o d'hora, estan destinades a ser protagonistes fins a les eleccions. L'amnistia és clarament una d'elles i la majoria dels catalans, un 58% segons l'enquesta de l'ARA elaborada per YouGov, hi estan a favor. Els votants independentistes que la defensen són l'amplíssima majoria (per sobre del 90%), però també en són partidaris majoritàriament tant els votants dels comuns (79%) com els del PSC (52%). Entre els socialistes, però, hi ha una forta divisió perquè el 48% estan en contra de l'amnistia, fet que ha provocat més d'un maldecap en l'equip de campanya dels de Salvador Illa, conscients que és un tema que els interessa mantenir en segon pla.

Fins a quin punt està a favor de l’amnistia als polítics encausats pel Procés?
En percentatge
Cargando
No hay anuncios

Com ja s'ha evidenciat en la batalla tant per al Congrés com per al Senat, els partits de la dreta espanyolista concentren la major part dels votants contraris a la mesura de gràcia i també són els que majoritàriament defensen els jutges encarregats de les instruccions del Procés. En tot cas, un 46% dels catalans tenen mala opinió d'aquestes instruccions i només un 10% les consideren adequades (el 44% mantenen una opinió neutra sobre els jutges).

Quina opinió li mereixen els jutges que instrueixen les causes del Procés?
En percentatge
Cargando
No hay anuncios

Un altre dels temes que ja ha començat a treure el nas és el del concert econòmic. El defensen obertament tant ERC com Junts i el PSC i els comuns també estan fent propostes entorn de la qüestió, de moment menys detallades. El 61% dels ciutadans estan a favor que Catalunya recapti i gestioni tots els seus impostos, mentre que només el 16% hi estan en desacord.

Fins a quin punt està a favor que Catalunya recapti i gestioni tots els seus impostos?
En percentatge