Alhora debat tornar-se a presentar en una repetició electoral després del fracàs del 12-M

Centrar-se en les municipals del 2027, l'altra opció sobre la taula

2 min
Graupera, al costat de Ponsatí, valorant els resultats del 12 M

BarcelonaAlhora va fracassar en el seu intent de convertir-se en el quart espai independentista a les darreres eleccions al Parlament. La candidatura liderada Clara Ponsatí va aconseguir poc més de 13.000 vots a tot Catalunya i es va quedar amb un irrisori 0,4% dels vots. La patacada a les urnes va fer que l'exconsellera anunciés l'endemà dels comicis que abandonava la primera línia política. Tot i que era conscient de les dificultats d'obtenir representació, Ponsatí no s'esperava un revés com el que va patir el 12-M i va assumir com a propi el fracàs dimitint, tot i que no s'ha desvinculat del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara ja sense Ponsatí com a reclam, Alhora debatrà en el congrés fundacional d'aquest dissabte si cal tornar a presentar batalla al Parlament si hi ha repetició electoral o centrar-se en les municipals del 2027. "Hi ha diferents posicions i és el tema més urgent per abordar", diu Jordi Graupera en una conversa amb l'ARA, que admet que hi ha pros i contres. "Hi ha qui que creu que ara cal picar pedra de cara a les municipals i altres que pensen que cal tornar-ho a intentar i que és una oportunitat per créixer", afegeix.

Més enllà d'aquest debat estratègic, el congrés fundacional servirà per escollir la nova direcció de l'entitat, que estarà integrada per 11 persones. Els 300 membres que s'han inscrit com a fundadors de la formació paguen una quota de deu euros al mes i seran els encarregats d'escollir els càrrecs de president, tresorer i secretaris entre els quinze candidats que s'han postulat.

Graupera no amaga que té la intenció de ser el president del partit per arrencar aquesta etapa fundacional. Entre els altres candidats, hi ha l'escriptora Anna Punsoda, número 3 a la llista per Barcelona; la crítica literària Júlia Ojeda (8), o la politòloga Elisabet Vives (30), a banda de regidors de Primàries com el granollerí Joan Ricart o el futur edil d'aquest partit a Alella, Xavi Merlos, que també formaven part de la candidatura.

stats