Eleccions al Parlament

Així analitza la premsa internacional el triomf d'Illa

Els mitjans globals destaquen la pèrdua de la majoria independentista

ARA

BarcelonaAixí llegeixen els principals mitjans internacionals el resultat del 12-M. Catalunya continua generant interès als principals a l'opinió pública global, que destaquen el fi de cicle del procés independentista i el triomf de la política d'apaivagament de Pedro Sánchez .

Le Monde: "Els independentistes perden la majoria"

La crònica de la la corresponsal de diari francès, Sandrine Morel, destaca la pèrdua de la majoria independentista per primer cop des de 2012. Ho considera "una victòria de la política d'apaivagament" que ha protagonitzat Pedro Sánchez, però alerta que "plana l'amenaça d'un bloqueig polític". Interpreta la baixada de la participació com el resultat de "la decepció dels independentistes amb els seus dirigents, després de les esperances del 2017, que va generar una forta desmobilització accentuada després de l'alliberament dels líders independentistes empresonats".

Cargando
No hay anuncios

BBC: "Els socialistes espanyols guanyen les eleccions a Catalunya i els independentistes perden terreny"

La cadena britànica apunta en una cobertura des de Madrid que "a la campanya, el tema de la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya ha quedat relegat a un segon pla, darrere altres temes com la sequera o la crisi de l'habitatge". Destaca que la pèrdua de la majoria parlamentària és "un cop" per a l'independentisme, però que destaca que, tot i així, "els partits independentistes arrencat importants concessions al govern central els darrers anys i continuen reclamant un referèndum sobre la independència".

Cargando
No hay anuncios

Financial Times: "La victòria socialista posa final a la turbulència independentista"

El diari britànic llegeix el resultat com "una reivindicació parcial de Sánchez, que ha volgut curar algunes de les divisions creades pel referèndum, que va desencadenar la pitjor crisi constitucional a Espanya en quatre dècades. La seva jugada més polèmica ha estat una amnistia per a Puigdemont i centenars d'altres separatistes, que s'ha de convertir en llei aquest mes o al juny".

Cargando
No hay anuncios

The New York Times: "Els socialistes espanyols guanyen les eleccions a Catalunya, marcades per l'amnistia als independentistes"

El diari estatunidenc explica en una crònica signada des de Saragossa que l'escenari d'una repetició electoral està sobre la taula. "Els socialistes celebren el que diuen que és una victòria transcendental, tot i que no van aconseguir prou escons per governar sols. El més probable és que s'enfrontin a setmanes de negociació i possiblement a una repetició d'eleccions si no s'arriba a un acord. Però per primera vegada en més d'una dècada, poden ser capaços de formar un govern regional liderat per un partit antiindependentista".

Cargando
No hay anuncios

Al Jazira: Els socialistes catalans proclamen una "nova era" en guanyar les eleccions a Catalunya

La cadena qatariana, amb una audiència global al món àrab, explica als seus informatius que "els independentistes catalans han partit un gran revés a les eleccions autonòmiques de diumenge i repassa tot el que ha canviat a Catalunya des de l'últim govern socialista, escollit el 2010.

Cargando
No hay anuncios

S