Política03/02/2016

Tremosa denuncia el veto de PP i UPyD per ser en una delegació europea dilluns a l'Ebre

Els dos partits van mobilitzar-se per evitar la seva presència a la visita l'endemà de la manifestació contra el Pla Hidrològic

Ara
i Ara

BarcelonaL'eurodiputat de Convergència Democràtica, Ramon Tremosa, denuncia que el PP i UPyD han vetat la seva assistència en una delegació del Parlament europeu a les terres de l'Ebre, prevista per dilluns que ve, l'endemà de la manifestació en defensa del riu i en contra del Pla Hidrològic del govern del PP. En declaracions a l'ARA, el diputat assegura que es tracta d'un "veto polític" per "evitar que la veu del govern de Catalunya" sigui present a la trobada.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una delegació del Comitè de Peticions, encapçalada per l'eslovac Pál Csáky de la qual, segons consta a la informació oficial, també en formava part inicialment Tremosa en representació del grup liberal. En la llista també hi figuren, entre d'altres parlamentaris, Rosa Estaràs, del PP, Javi López, del PSC, i Ernest Urtasun, d'ICV. Josep Maria Terricabras, d'ERC, no hi era apuntat perquè és fora de viatge. Finalment, però, el cap de la delegació ha decidit que el representant convergent no viatgi aquell dia a Catalunya. Què ha passat per què prengués aquesta decisió?

Cargando
No hay anuncios

Segons expliquen des de l'entorn de l'eurodiputat, quan UPyD -que també està integrat al grup liberal- va assabentar-se de la seva presència a la delegació, va començar a moure cel i terra perquè la representant d'aquest grup fos Teresa Giménez Barbat. Els populars també van començar a pressionar perquè en formessin part els seus eurodiputats Santiago Fisas i Pilar Ayuso. Amb aquests moviments, hi havia sobre la taula més candidats que possibilitats de viatjar a l'Ebre (no hi pot haver més eurodiputats del país afectat que membres del Comitè), fet que ha provocat una decisió salomònica per part Csáky: que no hi hagi representant dels liberals europeus i, per tant, que Tremosa no pugui ser en l'expedició. Els que sí que his eran recorreran durant unes tres hores el territori per conèixer, de primera mà, la regressió i els problemes de creixement del nivell del mar.

Aquesta no és la primera polèmica d'aquest tipus. Ja el març del 2011, les pressions de la part espanyola -en aquell moment a l'Estat governava el PSOE- van estar a punt de frustrar una visita de representants de l'europarlament sobre el corredor mediterrani, una qüestió espinosa a l'agenda espanyola que, aleshores, feia equilibris per no prioritzar obertament aquesta infraestructura enfront del corredor central.