Política28/11/2014

Duran, sobre el pla de Mas: "La candidatura unitària difícilment podrà ser"

El líder d'Unió assenyala que el full de ruta del president de la Generalitat no deixa "clar" si els que van votar sí-no el 9-N "caben" a la seva llista

Ara

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat aquest divendres molt escèptic pel que fa a les possibilitats que prosperi el pla d'Artur Mas per configurar una candidatura independentista àmplia i transversal que aspiri a la majoria absoluta en unes eleccions plebiscitàries. "A la vista de la resposta d'ICV i la CUP i de les insinuacions dels republicans, la candidatura unitària difícilment podrà ser", ha afirmat en la seva carta web setmanal. Com a molt, segons Duran, es podria presentar una "coalició de CiU amb ERC i una possible incorporació de persones més enllà dels candidats de partits".

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran també ha exposat els seus dubtes sobre el full de ruta traçat per Mas: "Aquesta candidatura si fos guanyadora hauria de construir l'estat català i comunicar a l'estat espanyol, a la Unió Europea i a Nacions Unides la constitució d'un estat independent, és a dir, portar a terme els objectius dels que el 9-N van votar sí-sí, sense que quedi clar si els del sí-no hi cabem". A més, davant l'exigència de Mas d'acordar un únic punt del programa sobre la independència, ha puntualitzat que Unió no pot "ignorar els seus compromisos respecte el model de societat".

Cargando
No hay anuncios

I tampoc el convenç l'escenari inestable que pot generar el full de ruta independentista. Si es porta a terme el pla de Mas voldrà dir que del 2010 al 2017 hi hauran hagut "cinc convocatòries electorals i un referèndum". "Això no encaixa massa amb la necessitat d'estabilitat i de governabilitat que Catalunya requereix", ha advertit, tot i mostrar-se "obert a escoltar i a parlar amb Mas.

D'altra banda, s'ha fet ressò d'una recent reunió amb inversors estrangers, que li van traslladar sobretot "tres preocupacions" que els genera la situació a Espanya: "corrupció, populisme i la secessió catalana".