Duran se sent "molt útil" per ajudar a impulsar el procés polític català
El líder d'Unió albira un "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya on tothom "prendrà mal"
BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a RAC1 que se sent "molt útil" per ajudar en el procés engegat a Catalunya i, per tant, creu que no és el moment de fer un pas enrere en la seva carrera política. Duran ha remarcat que té "el dret d'anar-se'n", però també "el deure de quedar-se" en aquest moment. Si se n'anés, diu, seria un "irresponsable", perquè "jo avui encara sóc molt útil en el procés polític", especialment pels seus contactes internacionals.
"En funció de com vagin les coses aniré mesurant l'equilibri entre aquest dret i aquest deure", ha apuntat. És conscient que "molta gent" té moltes ganes que "foti el camp de la política", però ara no ho farà. I no té decidit si repetirà com a candidat de CiU a les eleccions generals del 2015.
D'altra banda, Duran ha advertit que si finalment no és possible celebrar la consulta i el procés acaba amb unes eleccions plebiscitàries, haurà estat "un fracàs". En unes eleccions així, ara mateix no sap si serà possible que CDC i Unió vagin junts, tot i que aquest és el seu "desig" i el de Mas, ha assegurat.
Duran també ha alertat que Catalunya i Espanya van "cap al xoc de trens". Tot i que el president de la Generalitat, Artur Mas, deia aquest cap de setmana en declaracions a 'La Vanguardia' que no vol arribar a aquest xoc de trens, Duran ha afirmat que sí que el veu venir. I en aquest xoc de trens hi "prendrà mal tothom, no només a Catalunya".
Ha lamentat que ara per ara no hi hagi diàleg obert amb el govern espanyol, "i abans de les eleccions europees difícilment es podrà tornar a recuperar". Avui per avui no veu opció de desencallar-ho. Si no es troba una solució, el xoc pot acabar amb una declaració unilateral d'independència. Això, però, no garanteix que Catalunya sigui reconeguda internacionalment, ni tan sols per l'ONU, perquè països com Rússia o la Xina podrien vetar-la.