POLÍTICA
Política15/01/2013

Duran assegura que hauria preferit que es jutgés el cas Pallerols

El líder d'Unió assegura que mentre "sigui possible" defensar l'estat confederal amb CiU, "CiU durarà molts anys"

Ara

BarcelonaEl líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimarts que ell "personalment hauria preferit" que el cas Pallerols s'hagués arribat a jutjar en lloc de resoldre's amb un pacte amb el fiscal. Duran, que ha tornat a deixar clar que no té cap intenció de dimitir pel cas de desviament de fons per a formació d'aturats el 1993 a Unió, ha recordat que una quarta part de les sentències que es dicten a Catalunya corresponen a pactes entre les parts per casos que no arriben a judici.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, Duran ha subratllat que només "deixaria" la Presidència de la Comissó d'Exteriors del Congrés si li demanessin tots els partits que el van votar. Ha respost a la petició en aquest sentit que ha fet la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, de resultes del cas Pallerols: "No entenc la seva actitud, perquè en el cas Pallerols té algú proper a Catalunya que li podria explicar més coses que jo". Es refereix al portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, exmilitant d'Unió i delegat de Treball a Girona quan van succeir els fets.

Cargando
No hay anuncios

Convergència, Unió i sobirania

Sobre el procés d'emancipació nacional, el líder d'UDC ha vinculat la solidesa de la federació CiU amb les possibilitats que el seu partit pugui seguir defensant l'opció confederal: "Mentre sigui possible defensar aquest plantejament amb CiU, CiU durarà molts anys". Ha apostat per intentar modificar la legislació espanyola per poder fer el referèndum emparat o per la legislació espanyola, però sinó també ha recordat que es podrà fer amb una llei catalana.

Cargando
No hay anuncios

Després de declarar-se convençut que la declaració de sobirania sumarà altres partits més enllà de CiU i ERC -ha citat ICV-EUiA-, també ha recordat que el programa electoral de CiU "parlava d'estat propi, no d'independència", i que el compromís electoral de CiU passa per construir "àmplies majories". Duran, que ja havia alertat que CDC no estava fent prou autocrítica sobre els resultats electorals, ha tornat a lamentar que el partit "no ha fet la lectura correcta dels resultats", malgrat que ha afegit que "menys correcta" és encara la lectura que en fa el PP i el govern espanyol. De fet, ha considerat que l'executiu de Rajoy i el PP són una "màquina de fer independentistes".